Анализатори: Русия иска да свали Украйна на колене

1
Войната в Украйна преминава в упражняване на шок, насилие и кръвопролитие върху цялото население
Войната в Украйна преминава в упражняване на шок, насилие и кръвопролитие върху цялото население Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна преминава в упражняване на шок, насилие и кръвопролитие върху цялото население

"Ескалацията (на войната на Русия срещу Украйна - б.р.) върви в най-лошата посока, която можем да очакваме, и за която имаше предупреждение още през пролетта, че по начина, по който Русия я води, минава в средновековни формати - както ги наричат на запад - упражняване шок, насилие и кръвопролитие върху цялото население, а не само върху военните обекти и военните части. За Русия цяла Украйна е военно поле, всичко е военен обект".

Това коментира пред БНР журналистът Петър Карабоев, заместник главен редактор на "Дневник".

Според него целта на руските ракетни нападения са с цел Украйна да влезе в зимата, свалена на колене.

Ген. Атанас Запрянов, бивш заместник-министър на отбраната и бивш военен представител на България в НАТО, изказа мнение, че Владимир Путин, след като е видял, че губи конвенционалната битка "на реалния военен театър", търси нови способи да ескалира ситуацията и ги намери в инцидента на Керченския (Кримския) мост:

"Твърде бързо беше дефиниран извършителят. При такова разследване трябва доста време, за да се разбере, но за разследващите е важно да посочат Украйна като виновник, за да започне терорът с ракетни удари по цивилна инфраструктура, стратегически важна за функционирането на държавата и за живота на хората".

По думите на ген. Запрянов Путин е избрал "да деморализира и да разедини обществото в Украйна, тъй като той няма шанс при силната подкрепа на населението към правителството в Киев и военните".

Интервюто на Диана Янкулова с Петър Карабоев и ген. Атанас Запрянов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Ми като
    те гледам какъв си голем мъж, пък хахосваш и хейтиш зад клавиатурата, вместо да се биеш за Вилна Украина, май нещо разменяш ролите...нъл тъй е модерно у гейския съюз, за "роли" да се говори и за джендърство като "социална роля"...гей, оди се мобилизирай в украинската армия, оти си голем мъж....
  • -6
    3
    ХАХАХАХАХАХА
    Осрайна-Мосрайна ама яко шипкат перхвалената рушлямска "армия". Що не отидете са се биете за Сатрапич, малоумни рашистки тролчета, че май Путлер не може да мобилизира педалчетата си? ХАХАХАХАХАХ Жалки гнусни антибългари стеее!!! МРЕТЕЕЕ!!!
  • 5
    2
    до 1
    Където са се забъркали САЩ, текат реки от кръв. То затова толкова са обичани по цял свят. Да, Украйна трябва да изчезне! САЩ - също.
  • 7
    1
    Това не е новина
    Усрайна отдавна е с разтворени бузки и го поема дълбоко, анално и безвазелиново! Скоро вероятно няма да има такава държава на картата, благодарение на един наркоман, шепа фашисти и американските им *приятели*! Жалко за обикновените миролюбиви хора....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари