Американски военни се настаниха край Николово

3
Започна изграждане на център за поддръжка на конвои
Започна изграждане на център за поддръжка на конвои Видео: Кис 13

Във връзка с предстоящо военно учение в Ново село, в района на полигон край русенското село Николово започна изграждане на център за поддръжка на конвои.

България, като страна домакин на учението, предоставя района за изграждане на такъв център. Той ще се ползва за настаняване и нощувка в рамките на едно-две денонощия на формирования от състава на 2-ри кавалерийски полк от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, които ще се придвижват с колесна техника от пункта за постоянна дислокация във Вилсек, Германия, през Чехия, Унгария и Румъния до учебния полигон "Ново село". 

Сержантът 1-ви клас в Американската армия Майкъл Роджърс разясни какво точно ще е функцията на военната база край Николово:

"Конвоят с техника и американски военни се придвижва през цяла Европа. Ще пристига на групи в България, за да участва в съвместно военно учение на полигона "Ново село" край Сливен. Центърът за поддръжка, който се изгражда край село Николово ще приема камионите и военните максимум за ден-два. Това, което виждате тук е така нареченият център за поддръжка на конвои. В общи линии това представлява временна остановка за камионите, които идват от цяла Европа. Тук ги зареждаме с гориво и правим технически преглед. Монтирали сме огромни палатки, които са отделни за мъжете и жените. Вътре са оборудвани с климатици, така че да предоставят добри условия за почивка и възстановяване от дългия път. В базата разполагаме със сглобяеми бани, тоалетни и мивки. След като си починат в центъра, войниците и техниката продължават към полигона в Ново село, където ще има военно учение."

На пологона край Николово няма да се извършват военни учения, каза още сержант Роджърс:

"Тук няма да има военна подготовка. Единствено камионите ще извършват маневри, докато ги заредим с гориво и им направим технически преглед. През това време войниците ще си починат и възстановят, но няма да участват в никакви учения."

Очаква се военните формирования да преминат през Дунав мост и да използват центъра за поддръжка и конвои в района на полигон "Николово" в периода 18 – 25 юли тази година.

С цел създаване на добра организация за придвижване и недопускане на затруднения в трафика в региона, пристигащите конвои ще бъдат ескортирани от органите на Служба "Военна полиция" и представители на 30-ти щаб за контрол на придвижването от състава на Съвместното командване на силите.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари