Американски сенатори искат от Байдън да забрани пътуванията до Китай

1
Причината е нарастване на случаите на респираторни заболявания в азиатската страна
Причината е нарастване на случаите на респираторни заболявания в азиатската страна Снимка: Joe Biden / Facebook

Причината е нарастване на случаите на респираторни заболявания в азиатската страна

Петима американски сенатори призоваха президента на САЩ Джо Байдън да наложи забрана за пътуване до Китай след случаи на респираторни заболявания там, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Призивът е бил отправен от републикански сенатори начело с Марко Рубио. Те са призовали администрацията на Джо Байдън да забрани пътуванията между САЩ и Китай след нарастване на случаите на респираторни заболявания в азиатската страна.

"Трябва незабавно да ограничим пътуванията между САЩ и Китай, докато не разберем повече за опасностите, които представлява това ново заболяване", се казва в призивът на сенаторите, подписан от Рубио, който е най-високопоставеният републикански представител в комисията по разузнаването на Сената.

Нарастването на случаите на респираторни заболявания в Китай миналата седмица накара Световната здравна организация да поиска от Пекин повече информация, позовавайки се на съобщение за клъстери от недиагностицирана пневмония при деца получено от Програмата за наблюдаване на нововъзникващите заболявания.

Мария Ван Керхов, изпълняващ директор на отдела на СЗО за епидемична и пандемична готовност и превенция, заяви по-рано тази седмица, че нарастването на случаите на пневмонии както изглежда е свързано с нарастването на броя на децата, заразяващи се с патогени, с които през двете години на рестрикции заради Ковид-19 в Китай, те не са успели да се заразят.

В последните месеци САЩ и Китай увеличиха полетите между двете страни, но те са все още под нивото отпреди 2019 г. Към 9 ноември бройката беше от 35 полета седмично за всяка страна, което е повече спрямо 12 полета седмично през август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари