Американски хеликоптер на морската пехота е изчезнал

1
На борда е имало петима души
На борда е имало петима души

На борда е имало петима души

Спасителни екипи издирват хеликоптер на американската морска пехота, който е изчезнал по време на полет до Калифорния. Той е бил „обявен за изчезнал“ от военновъздушната база на Корпуса на морската пехота в Мирамар, близо до Сан Диего, рано в сряда.

На борда е имало петима морски пехотинци. Хеликоптерът е летял от авиобаза близо до Лас Вегас, пише Би Би Си. Шерифската служба на окръг Сан Диего помага в издирването.

Пожарните екипи са били предупредени за изчезналия летателен апарат в 02:20 часа местно време в сряда и са изпратили екипи в район близо до езерото Морина, Калифорния, но не са успели да открият хеликоптера.

Усилията им за издирване са били възпрепятствани от силния сняг и зимните условия. Инцидентът е станал в момент, когато в района е имало силна буря, която е включвала проливни дъждове и няколко сантиметра сняг в планинските райони, съобщава bTV НОВИНИТЕ.

Въведен за първи път на активна служба през 1981 година, хеликоптерът CH-53E Super Stallion се счита за основен елемент на авиацията на морската пехота и обикновено изпълнява транспортна роля. В нормалната си конфигурация той може да превозва до 37 пътници.

Освен за превоз на войници хеликоптерът, който се използва и от военноморските сили на САЩ и Япония, може да се използва в бойни действия и за транспортиране на доставки.

В миналото самолетите Super Stallion на морската пехота са участвали в няколко сериозни инцидента. През април 2018 година четирима военнослужещи загинаха, когато техният Super Stallion се разби близо до Ел Сентро, Калифорния, докато изпълняваха тренировъчна мисия.

При друг инцидент през януари 2016 година 12 морски пехотинци загинаха, когато два Super Stallion се сблъскаха над Тихия океан близо до Оаху на Хавайските острови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 29
    16
    До 10, червеното...
    За русия си?! (Нарочно с малка буква) За терористите които нападнаха друга държава за земя... в 21 век. Не за петрол, злато, или друго - за земя... както са се нападали държавите през средновековието? За тъпата, пияндурска пасмина която краде тоалетни? Това чудно, митично керамично нещо което явно е като съкровище за орките. Като си за тях, какво правиш в България бе?! Въпрос за всички комунисти тук - КАКВО ПРАВИТЕ В БЪЛГАРИЯ? Обичали русия... ми ходете там бе! Кеф ви русия, кеф ви северна корея. Махайте се от тука, никои не ви иска! Махнаха паметника на червената армия и виехте на умряло. Пак ще виете като махнат альоша от Пловдив и после от други градове. Много се кефих като гледах как нарязаха паметника на окупаторската армия, въвела най-бруталната диктатура на света в България. Изродите които са избили българската интелигенция и аристокрация. Пак ще се кефя като нарежат и останалите, а вие ще скимтите и циврите като кученца. Така, че марш за россия блядь! Там вы найдете коммунистическую мечту, которую вы ищете. За здоровье! (Не "на здаровя", както вие казвате, щото толкова и руски сте учили... тъпи, тъпи на кучи гъз тъпи.)
  • 28
    15
    "Хакера" до дегенерата 13:
    Абе вие комунистите защо само за джендъри, пълнене на задници и други такива простотии приказвате?! Баси загорелите, дегенерирали педераси! Само джендъри и глупости в главите ви! Ето - на! Кефете се, сега на демокрацията поне можете да бъдете извретеняци на спокойствие, без да ви съдят много-много. Може да ви пълнят колкото искате. Вие комунистите и през соца си бяхте педераси, ама тогава трябваше да се криете. Или ви липсва тръпката от скатаването?
  • -25
    14
    до 12
    Не е той. Доган, Пеевски и Борисов ти пълнят „душата“. Пълнят откъм 4-тия опашен прешлен. Ама щом ти е хубаво и ти се насълзяват очите, какво значение има кои са тези герои. Важното е „душата“ да е добре напълнена.
  • -29
    13
    Хакера до 12
    Бих ти напълнил и задника ако искаш! Все пак сме еврогейци, трябва да се пълним!
  • 25
    12
    До Хакера
    Пълниш ми душата, човеко! Щом гнусните кумунярски тролчета плюят така яростно като им казваш ИСТИНАТА в очите, значи заслужаваш само похвали и иадмирации! Слава Украина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари