Американска учителка напуска България заради расистки обиди

5
Пред очите на всички пътници и превозен персонал учителката Ариел Бъртли е била атакувана на расистка основа във влака от София за Велико Търново
Пред очите на всички пътници и превозен персонал учителката Ариел Бъртли е била атакувана на расистка основа във влака от София за Велико Търново Снимка: Facebook

Пред очите на всички пътници и превозен персонал учителката Ариел Бъртли е била атакувана на расистка основа във влака от София за Велико Търново

Американска гражданка е била грубо атакувана от расисти във влака от София за Велико Търново. Затова в свое видео във Фейсбук алармира самата Ариел Бъртли, която заради случилото се е решила преждевременно да си тръгне от България, където е дошла като учител по английски по програма за образователен и културен обмен, разказа Telegraph.bg.

Обиди

Инцидентът се случил на 10 март, когато Ариел с кучето си тръгва на път за рожден ден на свой колега в старата столица. Кучето било снабдено с намордник и кучешка жилетка. Въпреки това обаче пътник мъж в купето започва да я обижда на расова основа, да крещи и да я заплашва. Напрежението ескалира и в един момент мъжът заплюва Ариел в лицето и вади електрошокова палка. Тя от своя страна вади спрей за самозащита и пръска срещу агресора.

Преследване

Следва преследване във влака, при което към мъжа се включва и друг нападател, който носи палка. Според Ариел никой от пътниците не се е опитал да я защити, а при опитите ѝ да подаде сигнал на тел. 112 се ударила в езикова бариера. В крайна сметка превозната бригада подала сигнал в полицията, която причакала влака на плевенската гара Долни Дъбник. Ариел е отведена да даде обяснения за случилото се в полицията в градчето, докато от двамата мъже обяснения били снети на гарата. След това те продължили по пътя си.

Обяснения

Според обясненията на лицата пред полицията спорът тръгнал, след като американката отказала да свали кучето си от седалката. Кондукторката във влака пък се оплакала, че в един момент Ариел е насъскала кучето си и срещу нея. Полицията е иззела лютивия спрей, както и електрошоковата палка. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура в Плевен.

След инцидента Ариел се е срещнала за последно с учениците си и им е обяснила, че заради случилото се не може да продължи повече да стои у нас. „Обясних им всичко точно така, както се случи и държах те да знаят, че бях обект на расово насилие. Реших да популяризирам случая, за да не се случва това никога повече на никого“, казва още Ариел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    ГАЦО
    БГ - който те върне акъл няма
  • 3
    16
    До 15-тия от Умно село ...
    Един от най-типичните белези на простаците е, че те винаги осъждат и нападат. Оплюват всичко, което е извън тесния им кръгозор и което не разбират. С този текст се извинявам, ако някой се е припознал в него ...
  • -6
    15
    до 14
    То май и ти носиш зарази. И си малко по-прост от кучето.
  • 4
    14
    Лъже като циганка!
    Афромаймуната Ариел Бъртли е решила да се прави на интересна - доказва, че е много проста, типично за нейния афропроизход. Песът НЕ може да седи в купе заедно с хората - носи зарази, независимо колко е къпано и ваксинирано животното. Има и развит човешки страх у хората от контакт с куче. За кучето трябва да има отделно купе или обособена клетка в пощенския влаков фургон. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез. Собственикът е длъжен да не допуска животното домашен любимец в контакт с други животни и хора. Много правилно са реагирали служителите от влаковия персонал и пътниците, като са отказали на тъпата афромаймуна да изведе песа - има за целта въведени норми Закон за ветеринарномедицинската дейност, Правилник за прилагане на Закон за ветеринарномедицинската дейност и др. Не е случайно, че именно от САЩ произлиза фразата: "За кучета и негри - до тук!", надписът в дълъг период от американската история стоял над вратата на магазини, заведения и институции.
  • 2
    13
    кекеке
    Кучето на негресата гаранция е къпано по-често от всички цигани и поне половината българи, клиенти на БДЖ. И със сигурност е било по-чисто от самата седалка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари