Американец съди лотария за 340 милиона долара

2
Делото срещу Powerball е заведено от 60-годишния Джон Чийкс от Вашингтон
Делото срещу Powerball е заведено от 60-годишния Джон Чийкс от Вашингтон Снимка: Х

Делото срещу Powerball е заведено от 60-годишния Джон Чийкс от Вашингтон

Жител на САЩ съди организаторите на лотарията Powerball и поиска да му платят 340 млн. долара, предава БГНЕС.

Делото срещу Powerball е заведено от 60-годишния Джон Чийкс от Вашингтон. На 7 януари мъжът открива, че наборът от числа, които е избрал, е обявен за печеливш на уебсайта на лотарията. Чийкс отишъл да получи наградата, но му казали, че е станала грешка. Компанията, която поддържа уебсайта на вашингтонския клон, контрирала, че числата са тестови числа и случайно са съвпаднали с набора на Чийкс. Освен това му обяснили, че цифрите се появили на сайта в деня преди тегленето, а по време на играта е изтеглена съвсем различна комбинация.

Адвокатите на американеца твърдят, че тъй като наборът от числа на техния клиент е съвпаднал с публикацията в сайта, той има право на целия наличен джакпот към онзи момент. Освен това адвокатите посочват подобен случай в Айова. Там на притежателя на билета беше изплатена печалбата след същата грешка. Вярно, тогава ставаше дума за суми от няколкостотин долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари