Алигатор си почива на плаж в Алабама

0
Влечугото се поклащало спокойно близо до печащите се и нагазилите във водата хора
Влечугото се поклащало спокойно близо до печащите се и нагазилите във водата хора Снимка: Мат Харвил / Фейсбук

Влечугото се поклащало спокойно близо до печащите се и нагазилите във водата хора

В Алабама има много алигатори. Но колко от тях се радват на ден на плажа, пита Асошиейтед прес и съобщава, че наскоро едно такова животно било забелязано да се носи по вълните край остров Дофин, като се поклащало спокойно близо до печащите се и нагазилите във водата хора.

Мат Харвил, 27-годишен жител на Мобил, се натъкнал на алигатора на 7 май, докато бил на плажа и правел снимки с приятелката си за обявяване на бременност. Той казва, че влечугото изглежда се е наслаждавало на слънцето и леко разбиващите се вълни, което привлякло няколко плажуващи да го разгледат отблизо - но не прекалено близо, пише БТА.

"То изобщо не съскаше, не се нахвърляше и не отваряше уста", казва Харвил и допълни "Изглеждаше сякаш наблюдаваше какво се случва."

Харвил направил снимки и видеоклипове на алигатора, за да ги покаже на семейството и приятелите си. Публикацията му във Фейсбук събра 3000 споделяния.

"Нещата, които никога не си мислиш, че ще видиш", е заглавието, което той постави на фотосите. "За първи път виждам алигатор на остров Дофин. Насочва се към западния край, бъдете внимателни".

Алигаторите се срещат в цяла Алабама в соленоводните заливи и естуари, казва Мариана Голдин, координатор на информационните дейности в Департамента за опазване на околната среда и природните ресурси на Алабама.

"Не е необичайно да ги видите в Мексиканския залив, тъй като те могат да понасят различни нива на соленост", каза тя в имейл.

Харвил каза, че никога преди не е виждал алигатор в Мексиканския залив.

"Оттогава не искам да стъпвам във водата!", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари