Александра Начева е най-добрата млада спортистка за 2018 година

0
17-годишната пловдивчанка отвя конкурентите си и си тръгна с приза и традиционната награда - велосипед
17-годишната пловдивчанка отвя конкурентите си и си тръгна с приза и традиционната награда - велосипед Снимка: LAP.bg

Треньорът на световната и олимпийска шампионка бе отличен в своята категория.

Световната шампионка за девойки и златна медалистка от младежките олимпийски игри - състезателката по троен скок Александра Начева, очаквано спечели анкетата за Най-добър млад спортист на България за 2018 г., пише bTV.

17-годишната пловдивчанка, която се нареди трета в анкетата за "Спортист на годината", днес (6 януари) отвя конкурентите си и си тръгна с приза и традиционната награда - велосипед.

През 2018 г. Начева покори световния връх в Тампере и остана на второ място на европейското първенство за младежи и девойки. На младежките олимпийски игри в Рио де Жанейро тя спечели златен медал. През изминалите 12 месеца лекоатлетката дебютира и при жените, като взе участие на европейското първенство в Берлин.

"Напълно удовлетворени сме и аз, и треньорът ми от отличията тази година. Преди година си мислехме, че ще станем първи там, където станахме втори. Другите медали не бяха абсолютно сигурни. Годината се стече добре", заяви Начева.

Нейният наставник - Стойко Цонов, бе отличен за Треньор на годината.

Тройката на младите спортисти допълват класиралият се осми на световното и европейско първенство по плуване - Антъни Иванов, и тенисистът Адриан Андреев, който стигна до полуфинал на младежките олимпийски игри.

За най-добър отбор беше отличен националният тим по волейбол за девойки до 17 години с треньор Стоян Гунчев. Момичетата станаха четвърти на европейското първенство.

В традиционното допитване тази година участваха 159 журналисти. 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари