Александър Вучич: Сърбия не е член на НАТО по очевидни причини

1
Според сръбски експерти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран за трите месеца бомбардировки
Според сръбски експерти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран за трите месеца бомбардировки Снимка: ЕПА / БГНЕС

Според сръбски експерти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран за трите месеца бомбардировки

Сърбия не се присъединява към НАТО поради логични и добре известни причини. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС, предаде News.bg.

Ние не сме член на Северноатлантическия алианс по очевидни причини. Знаете, че само преди 24 години 19 държави от НАТО бомбардираха тази страна. Това чувство е много живо тук. Около 2500 души, включително 82 деца, бяха убити тук, поясни Вучич. Единственото, което искаме, е да бъдем себе си, да не бъдем проблем за никого, да не вземаме това, което не ни принадлежи и да не нараняваме никого, добави той.

На 24 март 1999 г. НАТО започна военна операция срещу Съюзна република Югославия. Ръководството на НАТО твърди, че предотвратяването на геноцида над албанското население в Косово е основната причина зад операцията.

НАТО съобщи, че по време на 78-дневната операция нейните самолети са извършили 38 000 полета, за да извършат 10 000 бомбардировки. Според сръбски данни бомбардировките убиват 3500-4000 и раняват други 10 000, две трети от които цивилни. Материалните щети възлизат на 100 милиарда долара.

Според сръбски експерти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран за трите месеца бомбардировки. След това страната е на първо място в Европа по брой на заболелите от рак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари