Александър Вучич: Чака ни тежка зима без ток, само България ще има

0
Президентът на Сърбия обяви, че от ноември западната ни съседка остава без руски нефт
Президентът на Сърбия обяви, че от ноември западната ни съседка остава без руски нефт

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че от ноември западната ни съседка остава без руски нефт

Той допълни, че в региона няма да има ток, а България със сигурност ще има само заради атомната централа. По думите му, Белград се готви за тежка зима и осигурява всичко необходимо, но всеки ден се появяват десетина нови проблеми, съобщава „Радио и телевизия Сърбия“ (РТС).

„Трябва да осигурим мазут, НИС (държавната петролна компания) не разполага с достатъчно мазут, затова внасяме 20 000 тона, така че вие изчислите, че имаме нужда от 120 000 тона за цялата зима“, отбеляза държавният глава.

По думите му, мазут няма никъде и трябва да се внася с шлепове от Румъния.

„Всеки иска апартаментът му да е топъл, за да може да ходи по шорти и тениска. Никой не иска да носи пуловер през зимата в апартамента, но никой не пита как ще заредим достатъчно газ, как ще осигурим 2,7 млн. кубически метра газ на ден само за газовите централи в Нови Сад, Панчево и Зренянин. От 1 ноември вече нямаме право да внасяме руски петрол, според настоящите санкции и кой знае какви санкции ще бъдат наложени дотогава“, поясни Вучич.

„В момента можем да копаем 62 000 тона, а през зимата са ни нужни 95 000 до 100 000 тона, ще копаем може би 75 000 или 80 000 тона, и откъде да внесем въглища, как ще ги транспортираме, какво е качеството...“, добави още сръбският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари