Александър Мутафчийски: За пореден път имам свободата да направя постановката така, както я усещам

1
Държавна опера - Русе представи премиерно оперетата "Графиня Марица"
Държавна опера - Русе представи премиерно оперетата "Графиня Марица" Снимка: Facebook / Александър Мутафчийски

Държавна опера - Русе представи премиерно оперетата "Графиня Марица"

Русенската опера ще представи премиерно оперетата "Графиня Марица" на 14-и април (неделя) в Доходното здание в крайдунавския град.

Режисьор е Александър Мутафчийски. "За пореден път имам свободата да направя постановката така, както я усещам. Спрях се на епохата, която е заложил авторът, защото според мен това ще бъде по-приятно за публиката", каза Мутафчийски.

Той обясни, че оперетата е като приказка, като приказка за любовта. "Постановката ни ще бъде много красива, много приказна и заредена с много любов", каза още Мутафчийски. Той посочи, че работата с екипа е удоволствие за него, предава БТА.

Диригентът Димитър Косев каза, че за него е изключително удоволствие да работи с Мутафчийски. "Важно е хората да се забавляват и да си тръгнат от залата доволни, след като видят, че ние се забавляваме на сцената", заяви маестро Косев.

В образа на Графиня Марица ще се превъплъти Теодора Чукурска. "Ролята е много интересна и в същото време много трудна за изпълнение. Чувствам се привилегирована. Изключително удоволствие за мен е работата с моите колеги. Надявам се публиката да хареса постановката", каза Чукурска.

В спектакъла участват хор, балет и оркестър на Държавната опера в Русе.

Диригент на хора е Стелияна Димитрова-Хернани, а хореографията е на Наталия Осипова. Сценографията е дело на Денис Иванов, а художник на костюмите е Яна Дворецка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари