Александър Йорданов: Най-логичното политическо решение е Борисов да е премиер

0
Парламентарната група на ЕНП смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили, заяви евродепутатът
Парламентарната група на ЕНП смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили, заяви евродепутатът Видео: NOVA

Идеята за ротация на председателя на НС е шантава, смята евродепутатът от ЕНП

"Парламентарната група на ЕНП смята, че най-добрият вариант е коалиция между първите две сили у нас. Така се гарантира мнозинство за приемане на необходимите закони, но такава коалиция може да бъде подкрепена и от други партии, като например ДПС. След това може да се стигне и до конституционни промени. Идеята за ротация на председателя на НС е шантава. В цяла Европа се създават политически правителства, лидерът на победилата на изборите политическа сила се предлага за министър-председател - Борисов да е премиер е най-логичното." Това каза за "Офанзива" по NOVA евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов.

"Мнението в европарламента е, че сами си пречим и не можем да осъзнаем своите интереси, не можем да ги защитим и реализираме, защото не можем да се разберем помежду си. Изтървахме бързия влак преди 2 години, а уж слязохме за кратко. Вече 2 години пътуваме в пътнически влак, който спира на всяка керемида, така не можем да стигнем до целите си", коментира той.

Според него се търсят странни и абсурдни варианти за решаване на кризи, при положение, че политиката е отдавна описана, известна и одобрена. "Всяка партия получава резултат на изборите в своите амбиции след тях може да се разпростира в рамките на своя резултат. Ако си взел 25% на изборите, не можеш да искаш 100% от твоята програма да се реализира след изборите. Ще се разпростреш според своята черга, ПП не могат да искат повече от даденото от избирателите", заяви Йорданов.

По думите му за втория мандат е нормално ПП да се "прегърнат" с БСП и ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Анализатор
    Този добре огоен "родолюбец",е олицетворение на "демокрацяата" която докара неговия Съюз на т. нар. Демократични Сили,който започне събаренето на държавата ни.Ненавиждам субектите,които живеят за да ядат,а не обратното.Този лаладжия,днес не си знае парите,защото с пухкавите си ръчички,свива по 16-17 хиляди лева на месец.Можем да предположем,колко заплати са за работещите бедни българи,колко пенсии за хората от т. нар. трета възраст.
  • 9
    3
    Ако търсим логиката...
    Най-логичното решение е тази крадлива лоена топка отдавна да е в затвора, и то за дълго!
  • 12
    2
    Село
    А и ти ставаш не лъжеш по малко знаем се яли сми ти попарата . Абе то го плюеш а то си мисли че дъж вали .
  • 26
    1
    Kior
    Този идиот пореден от хранилката на ГЕРБ! БРЕЙ,много нагли! Преяли от всякъде и все не им стига! Алчност герберска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари