Алберт Попов върна България в Топ 10 на световните ски след 30-годишна пауза

2
21-годишният скиор финишира на 9-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кицбюел
21-годишният скиор финишира на 9-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кицбюел Снимка: Gulliver/Getty Images

21-годишният български скиор Алберт Попов финишира на 9-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кицбюел, Австрия.

За младия алпиец това е рекордно класиране в състезанието. За първи път той се нарежда измежду десетте най-добри скиори, при това на една от най-сложните писти в света. информира bTV.

Българинът впечатли със страхотно каране в първия манш. Той финишира пети с време 55,82 секунди. По този начин той изоставаше на 6 десети от лидера Рамон Ценхойзерн от Швейцария.

Във втория пък постигна време 50,76 секунди. Така 9-ото място дойде с общо време 1:46:58.

Това е трето състезание през сезона, в което Попов взима точки за класирането за Световната купа. През декември 2018 г. той остана на 16-о място в Мадона ди Кампилио, Италия, а през ноември 2018 г. той бе 20-и в Леви, Финландия.

За първи път от 1986 г. насам български скиор се класира в топ 10 на Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тогава в Парпан, Швейцария Петър Попангелов завършва 10-и.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари