Албена Павлова: Господин министър на околната среда и водите, сложете край на това безумие в Русе!

3
Актрисата записа емоционално видеообръщение за мръсния русенски въздух
Актрисата записа емоционално видеообръщение за мръсния русенски въздух Снимка: theater.bg

Актрисата записа емоционално видеообръщение за мръсния русенски въздух

Родената в Русе актриса Албена Павлова апелира екоминистерството да се намеси и да разреши проблемите със замърсяването на въздуха в града. В кратко, но силно емоционално видеообръщение, любимката на българската публика припомня сагата с отровния въздух в Русе, която датира още социализма, но продължава особено остро и днес.

Ето и нейните думи:

Здравейте господин министър на околната среда и водите,

Казвам се Албена Павлова. Имала съм големия късмет да се родя в най-красивия български град – Русе и лошия късмет да расна в него във време когато всички русенци бяхме подложени на геноцид. Всяка нощ русенци се събуждаха със сълзящи очи и с кашлица, обгазени от румънско предприятие. Тогава казвахме, че сме жертва на българо-румънската дружба. С ужас научавам, че в момента всички мои съграждани, децата на моята сестра, са подложени на същото. Този път обаче не можем да обвиним румънски предприятия. В този случай геноцидът над русенци, се извършва от русенци. Много ви моля, господин министър на околната среда и водите, срещнете се с моите съграждани!

Заради държавническо неглижиране в моя роден град Русе първо изчезнаха сградите, след това започнаха малко по малко да се топят семействата. Много русенски семейства се изнесоха от нашия град, не защото не им харесваше живота им и не харесват града, в който живеят, а защото им беше непосилно да гледат децата си едно след друго разболяващи се от астма и други белодробни заболявания. Много ви моля срещнете със сегашните родители, със сегашните деца, за да сложите край на това безумие. Безкрайно много разчитам, че мисълта ви за нас, грижата ви за нас не се изчерпва само с предизборна агитация. Сложете край на това безумие!

Албена Павлова, завинаги русенка

Албена Павлова е родена на 7 август 1966 година в град Русе. През 1984 г. завършва със златен медал Руска езикова гимназия „Максим Горки“ в родния ѝ град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 18
    15
    възмутен
    Тази госпожа хвърля прах в очите на русенци като яхва болната ни тема за въздуха. Тя току-що си направи евтина реклама и три пъти си каза името, да го запомним. Толкова е фалшива тази внезапна загриженост за нас. Успешно е избягала от провинцията - да си диша със здраве софийски въздух.
  • -18
    14
    SOS Ruse
    В сайта шетат и дращят тролове- членове на няколко династии- хрантутници, които се издържат от “услуги” към Община Русе още от времето на русенския Луканов. Ох! От много отдавна! Те не искат нищо добро да се случи в града и ако може да има и още повече отрови, защото тяхната кесийка се пълни с рушвети, комисионни и …Ти Ри Ри Рам . Е, много ви стана вече! Даже обезобразихте Русе - щот толкова си знаете и умеете!Няма ли да има ревизии за тези Игсперти и свързаните лица?!! P.S. На “лелката” можеш да и дишаш праха и да и носиш шлейфа, защото си .. Ти Ри Ри Рам Даунинг и Крюгер
  • 1
    13
    112
    Понеже русенци не мислят с главите си ,сега ще дишат със задниците си !
  • 4
    12
    С.С.
    Искахте Пенчо, празноглавеца ,е избрахте го ! Ха сега се надупете, викайте ''БКП '' и чакайте да ви оправи ! Въздуха де ...!
  • -19
    11
    до 10
    𝐀𝐧𝐚𝐥𝑖𝑡𝑜, тази „лелка“ може да говори и пише на български. Това, че ти не знаеш коя е, не ме вълнува много. Още много неща има дето не знаеш. Ако доживееш до над 30 може и да понаучиш това онова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари