Албания отложи началото на учебната година

0
Децата няма да започнат занятия на 13 септември, както бе обявено по-рано
Децата няма да започнат занятия на 13 септември, както бе обявено по-рано Снимка: iStock

Албания отложи началото на учебната година, предава македонската телевизия НОВА, цитирана от Агенция Фокус.

Министърът на образованието, спорта и младежта Евис Куши информира, че началото на новата учебна година 2021-2022 е отложено за 27 септември вместо за 13 септември, „тъй като беше взето решение да се удължи срокът на допълнителните преподавания“.

На пресконференция министър Куши обясни, че по време на допълнителния период на преподаване, който започва на 1 септември, учениците не са длъжни да ходят на училище всеки ден, докато учителите и целият училищен персонал ще бъдат там на пълен работен ден, за да осигуряват допълнителни часове и различни спортове, артистични и културни дейности.

Внимателно оценявайки и отчитайки притесненията и предложенията, получени от учители и родители, решихме да удължим периода на допълнителните класове и началото на новата учебна година, вместо на 13 септември, да започне на 27 септември 2021 г. Министерството и училищните администрации предприемат всички необходими мерки за успешен старт и ход на учебната година“, каза министърът.

Само преди осем дни министър Куши обяви, че новата учебна година започва на 13 септември и от 1 септември „ще бъдат организирани допълнителни часове за запълване на празнините, причинени от ученето в условията на пандемия“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари