Аларма! Скандален документ за партийно назначение на Реформаторския блок

0
Реформаторите се забъркаха в пореден скандал с назначения, този път в Разград
Реформаторите се забъркаха в пореден скандал с назначения, този път в Разград

Реформаторите се забъркаха в пореден скандал с назначения, този път в Разград, разкрива „Преса“. 

За длъжност, която трябва да бъде заета след конкурс – директор на областната дирекция на ДФЗ „Разплащателна агенция“, местните активисти препоръчаха на ръководството си кандидат, изтъквайки партийната целесъобразност. Иначе 37-годишният Исмаил Касабов има три висши образования, общински съветник в Цар Калоян, кандидат-депутат от листата на РБ, който от 2006 г. работи в структурата като старши експерт.

„Смятаме, че назначаването му за директор на ОД на ДФЗ „Разплащателна агенция“-Разград ще доведе до добри резултати, ще укрепи влиянието на Реформаторския блок и ще увеличи подкрепата за него в района“, се казва в писмо до „председателството на РБ“.

Документът, с който „Преса“ разполага, е подписан на 5 януари от областните координатори на четирите партии, съставляващи блока в Разград: Митко Ханчев (ДСБ), Мирослав Цанев (ДБГ), Иво Димитров (СДС) и Рейхан Вели (НПСД). Само преди дни обаче депутатите от РБ внесоха промени в Закона за държавния служител с обещанието да сложат на „диета“ партиите и да затворят вратичките за политически назначения без конкурс.

Снощи лидерът на ДСБ Радан Кънев е привикал във Варна шефовете на тъмносините в Разград за обяснения. „Честно казано, не се изненадвам. Много пъти съм казвал, че сме подложени на много сериозен натиск. Тъжната истина е, че в България политиката по места се прави по този начин. И нашите хора си искат непрекъснато нещо и ни е много трудно да удържаме и да им обясняваме, че ние се опитваме да работим по друг начин“, коментира Кънев пред „Преса“.

„Това е класически пример за политическо лицемерие. Както вече се разбра, че ще има говорене за реформи без реформи, така и по отношение на претенциите им да въведат нов морал в политиката отново ще има само говорене, зад което ще се крият точно такива практики. Оттук нататък гледайте Радан не в устата (какви ги говори), а в ръцете (т.е. какви ги върши)“, коментира Ахмед Ахмедов, депутат и областен координатор на ДПС в Разград.

Документът,  който АЛАРМА публикува, е подписан на 5 януари от областните координатори на четирите партии, съставляващи блока в Разград: Митко Ханчев (ДСБ), Мирослав Цанев (ДБГ), Иво Димитров (СДС) и Рейхан Вели (НПСД).

Само преди дни обаче депутатите от РБ внесоха промени в Закона за държавния служител с обещанието да спрат партийните назначения  без конкурс.

Явно реформите ще продължат да се правят по „реформаторски“…

Reformatorskiblok-dokument

Източник: АЛАРМА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари