Актуална пътна обстановка в Русенско на 21 януари 2024

4
Обработката на настилките продължава
Обработката на настилките продължава

Обработката на настилките продължава

Спокойна е ситуацията в Русенско след снеговалежа в региона през вчерашния ден. Републиканската пътна мрежа, която е близо 512 километра в областта, е почиствана и обработвана срещу обледяване от повече от 20 специализирани машини денонощно. Няма затворени пътни участъци, всички пътища са проходими при зимни условия.

Обработката на настилките продължава особено по местата, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване. Няма снегонавявания, както и данни за населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Въпреки това поради отрицателни температури опасността от обледяване на определени пътни участъци остава висока. Припомняме, че през вчерашния ден за няколко часа за тежкотоварни автомобили над 12 т. бяха затворени главните пътища от Русе към Разград и Бяла. За леки коли, автобуси и камиони до 12 т. движението също беше спряно за кратко. Това се наложи поради необходимостта опесъчаване на пътните участъци през вчерашния ден.

Областният управител Данаил Ковачев поддържа контакт с институциите от региона, имащи отношение към зимната обстановка. Той отбеляза, че е създадена необходимата организация за реакция в максимално кратки срокове при възникване на аварии. Ковачев призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

По последни данни снежната покривка в областта е около 10 см., като на места достига до 15 см.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който съб

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари