Актуализираха цените на таксиметровите услуги в Русе

1
Минималната цена на таксиметровите услуги в Русе е по-висока в сравнение с много градове в България
Минималната цена на таксиметровите услуги в Русе е по-висока в сравнение с много градове в България Снимка: Dunavmost / Архив

Минималната цена на таксиметровите услуги в Русе е по-висока в сравнение с много градове в България

Промяна в цената на предлаганата таксиметрова услуга в рамките на Община Русе поискаха заинтересованите таксиметрови превозвачи. Основен мотив за исканите промени в цените са покачването на цените на горивата, разходите за поддръжка на автомобилите, поскъпването на застраховките и техническите прегледи, цената на труда, както и обстоятелството, че същите не отговарят на пазарната действителност в град Русе.

Темата беше обсъдена и на постоянната комисия по Комунални дейности, транспорт и безопасност на движението към Общинския съвет, която разгледа постъпилото предложение за промяна на цените.

По време на заседанието на Общинския съвет Пламен Цветков предложи минималната цена да остане същата като за 2022 година. Като довод Цветков изтъкна, че при висока долна граница липсва мотивация на превозвачите да търсят по-малко енергоемки автомобили, за да излиза по-малка себестойността на изминат километър. В допълнение минималната цена в Русе е най-висока в сравнение с много градове в България.

Съветниците подкрепиха предложението на Пламен Цветков.

Актуалните цени към 1 януари 2023 година за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег на територията на Община Русе са, както следва:

  1. Минимални цени:
    • Дневна тарифа – 0,89 лв.;
    • Нощна тарифа – 0,99 лв.
  2. Максимални цени:
    • Дневна тарифа – 1,50 лв.
    • Нощна тарифа – 1,80 лв.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Atanasova
    Хаха това влиза в сила от 1 януари така ли? Че те сега започват от 2 и 40 не смятам,че ще ги намалят,по скоро обратното.
  • 2
    4
    Гост
    Кой ще посмее да работи за свестен градски транспорт, като ще отнеме салама на бакшишите?
  • 8
    3
    Бенчо Билкоф
    Колко ще ми струва курса от Русе Център до село Нисово?
  • 7
    2
    сащ са сатанисти
    Няма страшно! Преди 15 години българофоб/русофоб создормон прасе плака, че е принесъл в жертва България - "в клуба на богатите". Така, че България е в клуба на богатите! Какво се оплаквате?! От 12 години пък в парламента за още по-голямото забогатяване на България и на българските граждани има партия, наречена "граждани за европейско развитие на България"! С други думи - все повече сме навътре сред най-богатите и непрекъснато богатеем! Щом пропагандаторите извадиха тезата, че с евро ще имаме скоростни темпове на растеж и нечувано догонване... (Е, малоумните ще се подлъжат, но умните знаят, че нямаме икономика, нямаме независимост, нямаме произдоство, нямаме държавници, нямаме политици, милеещи за България, но имаме антибългарски политици, които се грижат за американските интереси - евроатлантици и си спретват атлантическа коалиция, защото са с атлантическа ориентация, но нямат българска ориентация!)!
  • 4
    1
    Путьо Путев
    Пълен ташак това с минимални цени сега почва дъмпинга защо лъжите че в Русе са с най високи минимални цени в София минималната е 120 дневна нощната е 140 кл. И не забравяйте че имат такса повикване 99стотинки а ние нямаме тази екстра, тука бакшиши трябва да целуват ръката на Донев че да стане чудо с цените
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари