Актуален ли е електронният регистър за лечение на деца на Здравната каса?

1
Електронното досие на 4-годишната Христиана в НЗОК все още е празно
Електронното досие на 4-годишната Христиана в НЗОК все още е празно Видео: bTV

В петък ви разказахме за поредния сигнал на семейство, което чака отговор от НЗОК повече от два месеца за лечение на болното си дете. Електронното досие на 4-годишната Христиана в Здравната каса все още е празно. Детето е с болестта на Блаунт и колянна нестабилност. Чака отговора на касата вече 2 месеца за лечение в Германия.

Някак си, не мога да си обясня. Когато става въпрос за деца, болестта прогресира”, обясни Добринка Трендафилова, майка на Христиана.

В отговор до bTV, от институцията съобщиха, че двама консултанти са дали противоположни становища. Днес касата е изпратила медицинската документация за спешно становище от други двама експерти.

„Досега не се е правила такава операция. Не мисля, че някой ще се съгласи за първи път да се направи тази операция на неговото дете в България”, заяви още майката на Христиана. За проблеми с данните в регистъра сигнализира програмистът и блогър Боян Юруков. След анализите му в края на миналата седмица през почивните дни забелязва, че касата е попълнила в регистъра близо 100 нови заявления, много от тях със задна дата.

Това означава, че някои родители не са могли над месец да наблюдават движението по техните заявления в регистъра, както самата Здравна каса им препоръчва. Това предотвратява прозрачността и именно това е важното в този регистър”, коментира Боян Юруков, програмист и блогър.

От Здравната каса признаха, че данните в регистъра ще бъдат попълнени до края на месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари