Акцията „Книга за книга“ зарази стотици русенци

1
Идеята е на Младежкия парламент към Общинския младежки дом, като целта е да се стимулира четенето в Русе
Идеята е на Младежкия парламент към Общинския младежки дом, като целта е да се стимулира четенето в Русе

Идеята е на Младежкия парламент към Общинския младежки дом, като целта е да се стимулира четенето в Русе

Младежкият ентусиазъм на акцията „Книга за книга“, която се проведе вчера в Русе за Деня на народните будители, зарази стотици русенци. Идеята е на Младежкия парламент към Общинския младежки дом, като целта е да се стимулира четенето в Русе и да се види, че има млади хора, които ги интересува бъдещето на града.

Същността на „Книга за книга“ е всеки да донесе прочетена книга и да вземе на нейно място друга.

„Стартирахме с всякакви жанрове, с по-малък брой, но хората идваха с пълни чанти и носеха, и носеха. Още сутринта имаше огромен наплив от хора, като видят, че има млади хора с книги на центъра, и им става много интересно, идват и ни носят книги“, сподели Диляра Кралева от Младежкия парламент, цитирана от Русе Медиа.

Имало е дори автори, които са носели свои произведения, и са ги оставяли с автограф и послания за бъдещия читател. Младежите казват, че не са очаквали такъв огромен интерес, и искрено се радват.

Книгите, които са останали след края на акцията, ще бъдат запазени за следващия път, а някои ще бъдат дадени на доброволците, донесли свои книги за старта на инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари