Акция "Бяло": Повдигнаха обвинения на над 400 души

0
При акцията са иззети 10 000 дози наркотик
При акцията са иззети 10 000 дози наркотик

При акцията са иззети 10 000 дози наркотик

Над 400 души вече са с обвинение в рамките на акцията за наркотици, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Данните са по повод започналата акция срещу наркоразпространението.

Милева посочи, че разпространението на наркотици около училищата е бич на българското съвремие. Свидетели сме как деца тровят деца, каза тя, предава БТА.

Отровата, която се произвежда във все по-модерни нарколаборатории трябва да спре тук и сега, каза Милева и посочи, че прокуратурата се подготвя за тази акция повече от месец, а резултатите са надминали очакванията.

Разбити са над 10 лаборатории в различни градове в страната. В една от тях в района на Пловдив е имало сериозно климатично оборудване. В дома на друг задържан са намерени над 30 000 евро.

Акцията няма краен срок, тя продължава, посочи Милева.

Проверени са около 300 адреса и вече са образувани 254 дознания. При акцията са иззети 10 000 дози наркотик, като 100 от тях са намерени само в един автомобил. Намерени са над 2700 стръка марихуана. Задържан е 17-годишен, продавал по 50 лева едно хапче. Има и други непълнолетни сред задържаните.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обобщи, че са проверени 1500 района около училища и още над 1600 заведения и наркосборища. Установихме крадени вещи и незаконно оръжие, каза Тодоров.

Директорът на националната полиция Атанас Илков каза, че все по-често шофьори сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици. А това води до тежки катастрофи. МВР и прокуратурата ще останат непримирими към тези престъпления.

МВР има данни, че част от задържаните са членове на престъпни групи.

Мащабната акция в страната започна в сряда и е по разпореждане на главния прокурор. Същия ден Иван Гешев заяви, че се наблюдава тревожна тенденция за продажба на наркотици около училищата, а и все повече водачи сядат зад волана след употреба на забранени вещества. От МВР оповестиха, че над три хиляди служители на полицията, жандармерията и "Гранична полиция" участват в операцията, а вчера главният секретар на ведомството Петър Тодоров обяви, че над 250 души са задържани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ДОЗАТА
    нито един човек на света не може да даде отговор на това що е то ДОЗА, освен претъпата мафиотска прокурвадолнатура. за тези претъпи държавни хрантутници и една дръпка марихуана е ДОЗА. ако можеше да ДОЗИРАМЕ оскъдното количество мозък, с което разполагате, нямаше и за една доза да стигне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари