Аксесоари, от които имате нужда преди старта на мото сезона

1
Ако за първи път се качвате на две колела и още не знаете от какво точно имате нужда, ние ще ви представим няколко аксесоара
Ако за първи път се качвате на две колела и още не знаете от какво точно имате нужда, ние ще ви представим няколко аксесоара

За да се наслаждавате на мотоциклета си, се нуждаете от добра екипировка за безопасност и комфорт, както и от малко бензин. Нищо друго. Но ако използвате мотоциклета си всеки ден или пътувате редовно, има няколко важни аксесоара, които биха подпомогнали за удобството и безопасността.

Ако за първи път се качвате на две колела и още не знаете от какво точно имате нужда, ние ще ви представим няколко аксесоара. Този списък би бил от полза и за близките ви, когато наближи рожденият ви ден.

Източник на изображението: pexels.com

Багажник за мотор

При мотоциклетите мястото за вещи е изключително ограничено, а в някои случаи се нуждаете от такова. Багажникът е лесно и ефикасно решение, което няма да пречи на шофирането и също така може да се заключва, когато не сте на мотоциклета.

Мото покривало

Ако искаме мотоциклетът ни да бъде добре защитен, когато го паркираме пред дома или на улицата и няма нищо по-добро от мото покривалото. То ще предпазва мотора ви от неблагоприятните атмосферни условия - както от дъжд, така и от силното слънце.

При съхранение на мотора в гараж през зимата също можете да използвате мото покривалото, за да го предпазите от прах.

Източник на изображението: pexels.com

Мрежа за багаж

Мрежата служи за предпазването на багажа от изпадане по време на път, като може да се сложи на седалката или на багажника. Подходяща е както за пътуване, така и за ежедневна употреба и благодарение на нея можете да вземете всичко най-нужно в себе си.

Удобството на мрежата за багаж се крие в множеството кукички, позволяващи приспособяването към различни форми и осигурявайки добро фиксиране на багажа. Също така, тя не заема място и е лесна за съхранение.

Зарядно устройство за мото акумулатори

Често минават дни и дори месеци, в които мотоциклетът не е изкарван от гаража. Зарядното устройство за акумулатори снабдява двигателя със заряд, за да може моторът да стартира безпроблемно.

GPS система

Съществуват устройства, които предотвратяват кражбата на мотоциклета ви, като катинари и вериги, а също и устройства, които ви позволяват да намерите мотоциклета, когато той вече е откраднат.

Има GPS системи, които действат и като аларми, и други, които дори ви позволяват да записвате маршрутите си и да ги следите чрез мобилния си телефон. Те са отлично допълнение към аксесоарите за безопасност на мотоциклета, както и за собственото ви спокойствие.

Заден мото рефлектор

Правилата за движение по пътищата посочват, че в задната част всички мотоциклети трябва да имат червен рефлектор. Това е устройство, което отразява светлините на другите превозни средства на къси и средни разстояния и служи за безопасност на пътя.

Въпреки че повечето модели вече имат такъв фабричен рефлектор, те могат да се повредят или да се скупят, така че никога не пречи да имате такъв в себе си такъв в добро състояние.

Други аксесоари

Има и други не по-малко важни аксесоари, с които ще ви запознаем.

Държач за мобилен телефон

Независимо дали използвате мотоциклета си в ежедневието, дали пътувате с него или го използвате само за през уикендите, държачът за телефон е изключително удобен. Така можете да го използвате и за GPS навигатор.

Добрата опора ще ви позволи да използвате телефона безопасно, включвайки водоустойчиви капаци, за да защити телефона от лоши атмосферни условия.

Източник на изображението: pexels.com

Лепенки за мотор

Лепенките за мотор имат някои основни функции, като:

  • Защитна - предпазва различните части на мотора от наранявания, а също така служат за прикриване олющена боя, разваляща визията на мотора;

  • Светлоотразителна - мотористите използват светлоотразителни лепенки за мотор, за да бъдат видими на пътя през нощта, както и в по-лоши атмосферни условия.;

  • Декоративна - разбира се, с лепенките ще можете да придадете собствен стил на мотора си.

Интерком за каска

Интеркомът е от полза не само, ако искаме да разговаряме с нашия спътник, но и с други мотоциклетисти, които ни придружават. Той служи и за безопасни разговори по телефона.

Протектор за обувки

Аксесоар, изключително полезен за хора, които не използват мотоциклетни обувки, а обикновени. Протекторът се слага, за да предпазят обувката от надрасквания от скоростния лост.

Разбира се, има и протектори, които покриват директно скоростния лост, но най-добър избор са протекторите за обувки. Обикновено изработката е от естествена кожа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари