Ако няма скоростен път Русе – Бяла – Търново, Русе няма да го бъде!

2
Изграждането на пътя - убиец трябва да бъде приоритет на управляващите
Изграждането на пътя - убиец трябва да бъде приоритет на управляващите

Ако няма скоростен път с четири ленти Русе – Бяла – Велико Търново, Русе и Русенска област няма да ги бъде.

Най–важният приоритет в развитието на Севера е това е инфраструктурата и то е изграждането на автомагистралаХемус“.

Ако няма такава, то Северът е загинал, заяви вчера водачът на листата на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев в Канев център по време на срещата на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и водача на листата на ГЕРБ в Силистренска област Владислав Горанов с жители от региона.

Той илюстрира необходимостта от изграждането на пътя със стотиците жертви и ранени в този пътен участък от 2004 година насам, предаде Дарик. В 44-ото Народно събрание ние ще настояваме за изграждането на този път, защото там ще има инвестиции, бизнес и пр., посочи сред важните акценти за бъдещето на Русенска област Пламен Нунев.

На летище Русе вече кацат първите малки самолети. Екипът на кмета Пламен Стоилов ще води преговори да има летищен оператор, за да може летището да стане важен транспортен възел. Модернизирането на пристанището в Русе е важно за развитието на водния транспорт.

В началото на новия мандат, когато ГЕРБ ще бъде в управлението, ще реализираме водния проект на Средна кула и Долапите. В рамките на Националната програма за енергийна ефективност 16 са санираните блокове, а 61 чакат одобрение от Българската банка за развитие.

В Русе и Русенски регион учат 30 000 млади хора. 10 000 от тях са в Русенския университет и ВУАРР, както и 20 000 ученици. В нашите ръце е да направим така, че тези млади хора да останат тук, за да живеят и работят. Грижи и поглед трябва да насочим към нашите родители, нашите баби и дядовци, за да им осигурим достойни старини, каза още водачът на листата в Русе.

Привличането на екологични чисти производства в региона, стимулирането на традиционни отрасли – машиностроене, мебелна и химическа индустрия, развитието на нови за региона отрасли са сред другите приоритети за Русенска област.

Всички виждаме, че днес Русе е променен с инвестиции от над 100 млн., както и в началото на втория управленски мандат. С помощта на шестте общински кмета от ГЕРБ променихме региона и върнахме модерния облик на дунавската столица на България. Убеден съм, че знаем и можем как да победим, отбеляза той.

Днес вашата подкрепа за нашата победа на 26 март е много важна, подчерта Пламен Нунев. Уверен съм, че ще победим, защото имаме прекрасна листа от можещи и знаещи личности, които милеят за Русе и Русенска област. Влязохме в битка за Русе и битка за България. Вече е преполовихме и виждате, че е много трудна.

Но, с такъв екип, съм уверен, че ще постигнем победа, категоричен бе Пламен Нунев. През управлението на ГЕРБ Русе възвърна лидерските си позиции. В оставащото време ще работим в лице с лице, за да може да бъде чут и отчетен гласът на русенци.

Нека да се мобилизираме максимално до краен предал, за да гарантираме европейското бъдеще на нашите деца. За целта са ни нужни реални решения за Русе и България. Тук и сега!, заяви пред множеството Пламен Нунев.

От това дали ще спечелим битката зависи съдбата на Русе и България, добави на свой ред общинският координатор на ГЕРБ и кмет на Община Русе Пламен Стоилов. Той припомни, че над 25 години са минали от 1989 година, когато е свален Тодоро Живков.

Всички са мислили, че с тази промяна държавата ще стане процъфтяваща и ще се присъедини към европейските държави. Това обаче не се е случило. Единствената партия, която направи реалната и видима промяна бе политическа партия ГЕРБ, подчерта кметът.

През 1989 година градът е бил мръсен и с лоша инфраструктура. Само за 4 години управлението на местно ниво на екип на ГЕРБ са инвестирани 200 млн. лева. Реализирани са крупни проекти за града – направени са зала „Булстрад Арена“, пробив „Кауфланд“, бул. „Тутракан“ и др.

Пламен Стоилов отбеляза, че не е имало виновен за това една заплата да е 3 долара, а сега тази партия иска отново да управлява. С бързи темпове е реализирана програмата за възраждането на Русе, което е станало благодарение на правителството на Бойко Борисов.

Смяната на управлението ще стопира държавното управление за 2 години. Ето затова не трябва да ги допускаме на власт. Необходима е пределна мобилизация на всички, защото залог е бъдещето на Русе, подчерта Пламен Стоилов.

Той призова гражданите на 26 март с номер 11 в бюлетината да гласуват за бъдещето на Русе и идните поколения. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари