Ако не ми преведеш 1000 евро, ще кажа на мъжа ти, че си проститутка

0
Изнудваната жена успяла да плати 200 лева, но те не спрели заплахите
Изнудваната жена успяла да плати 200 лева, но те не спрели заплахите

Бургазлийка подложи на истински телефонен терор своя позната.

В продължение на няколко дни В.П. изпращала заплашителни съобщения във „Вайбър“ на своята приятелка В. Р.

Посланията гласяли, че ако веднага не преведе 1 000 евро, всички нейни познати, включително съпруга й, ще научат, че изкарва прехраната си като проститутка във Виена.

В.П. дори предупреждавала, че разполага с компромати – еротични снимки, които щяла да изпрати на мъжа й, пише "Флагман".

Изнудваната В.Р. се принудила да плати 200 лв., за да затвори устата на В.П., но след като терора продължил, се оплакала в полицията. Срещу бургазлийката е образувано дело за изнудване, за което законът предвижда от 1 до 6 години затвор, глоба от 1 000 до 3 000 лв. и дори конфискация на 1/2 от имуществото.

Хитрата В.П. обаче веднага признала вината си и се споразумяла с прокуратурата. Така, въпреки че престъплението е извършено в „пряк умисъл“, изнудвачката се разминава с 6-месечна присъда, която е отложена за срок от 3 години. Наказанието е под минимума, защото по случая имало множество смекчаващи обстоятелства. Не става ясно обаче какви са те, тъй като не са описани в материалите по делото.

Осъдената няма да заплати и никаква глоба на държавата, а ще се бръкне единствено с „колосалните“ 43,70 лв. за разноските по процеса. Тя ще се раздели единствено със скъпия си телефон Samsung Galaxy S6 Edge, от който са изпращани съобщенията.

Определението на Районния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари