Айфеловата кула замръзна

1
Служителите на кулата топят леда с горелки
Служителите на кулата топят леда с горелки

От уикенда част от Западна Европа е в плен на студена вълна с обилен снеговалеж 

Хората в Северна Германия, Чехия, Нидерландия, Великобритания изпитват неудобства заради затворени или задръстени магистрали и неработещи училища.

За мнозина обаче арктическата вълна е повод за приятни изживявания. В Нидерландия извадиха позабравените зимни кънки, в Брюксел, където рядко има сняг, децата направиха пързалки за шейни в градските паркове, а на Карловия мост в Прага могат да се видят хора, придвижващи се със ски.

Париж също е покрит със сняг, а конструкцията на Айфеловата кула се обледени. Налага се служителите на кулата да разтопяват леда, покрил подовете на конструкцията, с помощта на горелки, за да се избегне корозиращия ефект на солите.

В някои райони на столицата местните власти спряха училищните автобуси и призоваха децата да си останат у дома. Във френските области Нормандия и Бретан няколко магистрали са затворени поради недостиг на техника за поддържане на пътищата.

Според последната информация от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН е възможно у нас очакваната студена вълна да премине основно с дъжда, а снегът да падне в южните райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари