Агонията продължава!

2
Свикнахме с измамите по време на избори... простотиите продължават
Свикнахме с измамите по време на избори... простотиите продължават

НОВИНИТЕ ДНЕС, 28.10.2019 Г.

НИЩО НОВО, АГОНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА. На изборите вчера българите отново не заявиха ясната си и категорична воля, че искат промяна. Апатията и невъзможността да си изберат кандидат, който да отговаря на изискванията им, накара много хора да си останат в къщи. Колко от окултното и виртуалното са гласували, също не става ясно засега. Озадачените погледи на членовете на секционните комисии, съчетани с вътрешното убеждение, вариращо между 50 и 400 лева на „фърган” глас, правят реалната преценка на изборните резултати невъзможна. Въпреки всичко, ГЕРБ губят подкрепа, много по-малко хора са гласували за тях. Губят и някои от големите градове. Цялостната картина ще се види след окончателното обявяване на резултатите и първите следизборни коалиции. Като интересни мога да отбележа няколко неща: В София Манолова очаквано е на второ място с резултат, който явно не й харесва. Но продължава да задълбочава грешката си, като твърди, че е подкрепена от гражданите, не от партии, с което рязко отблъсква левите избиратели. В Русе няма изненада от второто място на ГЕРБ, при положение, че там партията се разцепи. Изненада има и в Ямбол, където Валентин Ревански, издигнат от „Пряка демокрация” е на първо място и отива на балотаж с кандидата на БСП Катя Георгиева. В Пловдив инфарктното положение ГЕРБ да се яви с две кандидатури на балотажа беше преодоляно, след като се разбра за манипулирането на екзитпола от една руса приятелка на Гергов.

МАНИПУЛАЦИИ НА ВОТА. Вече свикнахме с измамите по време на избори. В Плевен бяха объркали бюлетините и номерата. В Пловдив някъде са давали леко скъсани бюлетини с липса на един от кандидатите за кмет на район. Навсякъде бюлетините се разгъваха и се виждаше за кого сме гласували. Там, където не се вижда, членовете на СИК са проверявали. Беше показано видео как член на СИК наднича като удря вторият печат за да види за кого е гласувано. ОИК и ЦИК се правят на ударени и разсеяни. В Хасково пък опнаха за верните избиратели трапези с печени пилета – един глас – едно печено пиле. Да се благословял вота, така казват. Вече не се впечатляваме от изборите, приличащи на избори в Брега на Слоновата кост. С известно нетърпение очаквам кога бюлетините ще са без написи, само със снимка на кандидатите и вместо подпис, ще се слага отпечатък от палец.

КАКВО Е ДОГОВОРЕНО? Министърът на енергетиката днес се е срещнала с Нейно Превъзходителство Мустафата /Херо Мустафа/, като я е уверила, че американските ТЕЦ-ове в България са стратегически и много ни трябват. И че развалянето на дългосрочните договори за изкупуване на ток от тях ще бъдат договорени в интерес на двете страни. И точно тук много ми се иска повече прозрачност какво ще бъде договорено. При положение, че сме колония и искаме да развалим договори, от които колонизаторът печели солидни пари.

ПРОДЪЛЖАВАТ С ПРОСТОТИИТЕ. Цацаров днес обясни, че пак си е хванал шпионин – този път първия секретар на Посолството на Русия у нас. Ама нямало да повдигат обвинения заради Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Човекът вече е напуснал България. Щом казват….От друга гледна точка, съм много спокойна, че нашите дипломати по света няма да допуснат подобен гаф. Я си представете Пацо Терасата или Ленче Поптоорова да шпионират?!? Фантазията немее! Като имам предвид интелектуалната и образователна семплота на много от новоназначените по партийна линия дипломати, най-доброто е да се надяваме да помнят в коя страна са назначени и да не се излагат много. А по повод шпионирането, съм твърдо убедена, че нашите „стратегически” съюзници от САЩ не им се налага да шпионират, защото правителството директно им докладва всички държавни тайни на килимчето!

„ОТКРИТИЯ” НА БОРИСОВ. Както му се полага, председателят на ГЕРБ не пропусна да развесели масите матриял. Заяви, че срещу него се борили едни лоши хора, че е победил безапелационно БСП и че промяната започвала от ГЕРБ. И си вярва, като го гледам….лоша работа. Явно не осъзнава, че не е пътник само защото народът не може да вземе решение какво да прави, за да го изхвърли от властта. Но принизява всичко до нивото на елементарния разум на своите си избиратели – аз съм добрият, те са лошите. След като гласувате за мен, значи сте добри. Ако гласувате за тях – значи сте лоши. Велико!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари