Афганистанец намушка с нож мъж и жена в Берлин

0
Страховитата сцена се е разиграла в около 13.30 ч в градинско стопанство в район Вилмерсдорф на немската столица
Страховитата сцена се е разиграла в около 13.30 ч в градинско стопанство в район Вилмерсдорф на немската столица Снимка: picture alliance/dpa

В Берлин афганистанец, който не е могъл да си намери място, гледайки как местна жена работи в градината, най-накрая извадил нож и многократно го забил в гърлото на градинарката

Това пише в. „Билд“, цитиран от Монитор.

След това намушкал и мъж, който се опитал да се притече на помощ на жената. Разследващите смятат, че 29-годишният престъпник има психически отклонения.

Страховитата сцена се е разиграла в около 13.30 ч в градинско стопанство в район Вилмерсдорф на немската столица. Пострадалите от нападението 58-годишна жена и 66-годишен мъж са откарани в тежко състояние в местна болница, където се е наложило да бъдат оперирани по спешност.

Престъпникът, който живее от 2016 г. в Германия, е бил заловен още на местопрестъплението. Независимо от това, че става дума за психически проблеми, разследващите не изключват и терористичен мотив. Предстои съдия да определи съдбата на афганистанеца.

Преди два дни подобен случай имаше в супермаркет в Нова Зеландия. Мъж, въоръжен с нож, нападна посетители на супермаркета "Каунтдаун" в град Окланд и бе застрелян на място от полицаи.

Ранени бяха шестима. Трима са хоспитализирани в критично състояние, още един според медиците е пострадал сериозно, други двама са получили средно тежки травми.

Както стана ясно малко по-късно терористът е от Шри Ланка и е бил привърженик на „Ислямска държава“.

След случилото се, в магазините в Оукланд бяха прибрани всички ножове, които бяха в продажба. „Като се замислим, едва ли заради подобни нападения трябва всичко да е предварително нарязано…“, коментират в социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари