Адвокатът на убиеца от "Левски" обвини лекарите за смъртта на Евгени

0
Адвокатът на убиеца от "Левски" обвини лекарите за смъртта на Евгени

Смъртта на Евгени не е причинена от пробождането, а от закъснялата лекарска помощ. Тази теза защити днес адвокатът на Митко, който наръга боксьора Евгени с нож в столичния квартал "Левски". Софийски градски съд заседава по делото срещу Митко Мирчев, в което трябваше да се реши дали да се измени мярката му за неотклонение.Митко Мирчев е обвинен за това, че на 1 септември тази година наръга с нож Евгени Тодоров и причини смъртта му.

В съда прокурорът по делото поиска мярката за неотклонение на Мирчев да остане непроменена – „задържане под стража”. Прокурорът каза, че Митко умишлено е умъртвил Евгени и посочи, че досега не са събрани доказателства, които да потвърждават обясненията, които е дал Мирчев за извършеното от него деяние.

Защитата на момчето пък изтъкна факта, че се Мирчев се е защитавал, тъй като Евгени е извадил палка, с която е посегнал да удари Митко. Защитата не отрича, че ножът, станал предмет на убийството, е на Митко, но изтъкна пред съдията, че смъртта на Евгени не е причинена от пробождането с ножа, а от закъснялата лекарска помощ.

От свидетелски показания се разбира, че след удара на Евгени, Митко замахва с ножа и така успява да го прободе. В обясненията си Митко казва, че движенията на тялото на Евгени са причинили пробождането.

Това обяснение на случилото се не беше прието от съдията. Пред съда, адвокатът на обвиняемия обясни, че 7 месеца по-рано Евгени и Митко са се срещнали, като при тази среща Евгени е проявил агресивно поведение и е ударил Митко.

След това адвокатът разясни на съда, че срещу Евгени има подадени множество жалби и то именно за побой.

Момчето е било професионален боксьор и е бил обучен да се защитава с ръце”, обясни още адвокатът.

Като причина за измяна на мярката за неотклонение на Митко Мирчев защитата посочи факта, че след инцидента Митко е поел грижата да се обади на полицията и на Бърза помощ.

Адвокатът обясни, че Мирчев не е показал поведение, с което възнамерява да извърши повторно престъпление или да се укрие и да попречи на следствието. Акцент беше направен и на състоянието на обвиняемия след извършеното от него деяние - той е бил шокиран и изплашен.

Пред съдията Митко каза, че съжалява за извършеното от него деяние и че не е знаел, че ще стане така. Тъй като враждата между момчетата се заражда във Facebook, съдията по делото прочете последното изречение от съобщението, което Митко е написал на Евгени в социалната мрежа, а именно: „Аз ще те излежим тебе”.

След това, няколко дни по-късно, момчето придобива ножът, станал предмет на престъплението. В съдебната зала беше изложен и фактът, че обвиняемия се е движел постоянно с различен тип оръжия, включително и метален бокс.

Във взимането на решението си съдията взе под внимание тежкото престъпление извършено от Мирчев. В края на заседанието беше взето решението Митко Мирчев да остане с непроменена мярка „задържане под стража”.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари