Адвокатът на Марин Димитров: Клиентът ми не познава Петя Банкова

0
Междувременно изтекоха компрометиращи снимки, които са част от обвинението
Междувременно изтекоха компрометиращи снимки, които са част от обвинението Видео: NOVA

Междувременно изтекоха компрометиращи снимки, които са част от обвинението

След изтичането на снимките, придружаващи обвинението срещу Петя Банкова, в публичното пространство се появиха огромен брой коментари и спекулации. На разпространените в интернет кадри се виждат заедно обвиненият Стефан Димитров и главният секретар на МВР Живко Коцев. Има и снимки с Бойко Рашков. Какъв е техният контекст обаче не е ясно.

Екипът на NOVA се опита да се свърже и с главния секретар Живко Коцев, и с бившия силов министър Бойко Рашков. И двамата не отговорят на обажданията. Междувременно бившият министър на туризма Николина Ангелкова заяви в пост във Фейсбук, че познава Коцев от една година и се е виждала с него само на публични събития. Ангелкова допълва, че няма нищо общо с хора, които може да познават главния секретар нито има информация с какво са се занимавали те. Не е била до момента викана и на разпит. Бившата министърка нито потвърди, нито отрече, че тя е на една от снимките в компанията на главния секретар. От свои източници в Съдебната палата от телевизта са разбрали неофициално, че кадрите са били част от доказателствата на прокуратурата.

От защитата на Марин Димитров, който е бивш директор на Агенцията по рибарство и баща на обвиняемия Стефан Димитров заявиха, че не са наясно кога са направени снимките, на които Димитрови са в компанията на главния секретар Живко Коцев. Допълниха, че потенциално познанство между двамата не е престъпление. „Живко Коцев не представлява за мен интерес, не го следя, не знам кога са направени снимките нито каква позиция е заемал господин Коцев към този момент в МВР”, коментира адвокатът на двамата заподозрени Любо Таков.

Тъй като здравословното състояние на Марин Димитров не било добро, адвокатът му заяви, че не са имали възможност да коментират в детайли контактите или миналото му. Според него доказателствата, които са събрали от прокуратурата, са базирани на слухове. Според източници на медията публикуваните снимки са част именно от разследването. „Аз бих попитал защо прокуратурата не изнесе 99% от протоколите от разпити на свидетели. В тях ясно се вижда, че се говори по слухове и клюки. Никой от свидетелите не знае кой е всъщност Марин Димитров и не го е виждал. Нямаше свидетел, който да пресъздава в своите разпити лични впечатления”, подчерта защитата.

Адвокатът на Марин Димитров твърди, че според показанията на Димитров старши, той не се познава с Петя Банкова. В събота обаче адвокатката на Банкова - Аделина Натина, заяви, че служител на ДАНС запознал клиентката ѝ с двамата Димитрови. „Това са лица, които познават Бойко Рашков, Живко Коцев и Калин Стоянов”, допълни тогава Натина.

В показанията си Марин Димитров говори и за издирвания Никола Николов - Паскал. „Каза, че познава лице Никола Николов. Дали това лице има прякор Паскал - не мога да кажа. Ако Никола Николов, който познава моя клиент, е Никола Николов - Паскал, то значи, те се познават бегло”, каза Любо Таков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари