Адвокатът на Георги Мараджиев: Няма заповед за задържане, призован е като свидетел

0
По-рано днес беше съобщено, че полицията е задържала областния координатор на ГЕРБ Пловдив Георги Мараджиев
По-рано днес беше съобщено, че полицията е задържала областния координатор на ГЕРБ Пловдив Георги Мараджиев Снимка: Facebook

По-рано днес беше съобщено, че полицията е задържала областния координатор на ГЕРБ Пловдив Георги Мараджиев

Няма повдигнато обвинение срещу кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев. Адвокатът му Росен Димитров уточни за БНР, че няма заповед за задържане на Мараджиев и той е призован за свидетел по досъдебно производство, по което засега не е обвиняем.

Тази сутрин полицаи обискираха фабриката на сина на Георги Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и той, а проверките продължиха и в сградата на община Стамболийски. Оттам, по думите на адвокат Димитров, се изземват документите от всеки кабинет, което би могло да застраши работата на администрацията. "Акцията е чисто политическа" каза за Радио Пловдив адвокат Росен Димитров.

Георги Мараджиев определи случващото се като сплашване и заяви, че вижда в акцията действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

"Дори не знам защо е акцията. Тази фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно", каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев.

Той отрича причина да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по-рано, защото по всички програми на общината се минали проверки и коректни отчети.

Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверки в администрацията на община Стамболийски

Междувременено от ПГ на ГЕРБ-СДС обявиха, че застават зад Георги Мараджиев. Заради полицейската акция срещу него партията поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви в Стамболийски, че акцията срещу Мараджиев е политическа и цели да се отклони общественото внимание от тежката политическа ситуация в страната, мигрантската криза и проблемите в МВР.

"Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да не говорим за провалите на МВР. Ще инициираме изслушване на вътрешния министър, за да ни запознае със всички факти около това грозно демонстриране на сила", заяви на извънреден брифинг в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Това е показна акция за назидание на всички, които дръзват да се противопоставят или да работят не срещу интересите на установеното политическо статукво. Искаме оставката на Демерджиев", каза Георг Георгиев.

"Този министър се занимава с кризисен пиар. Целта на акцията е първата новина довечера да бъде тази, а не поредния провал на вътрешния министър", допълни Тома Биков.

Междувременно депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков обяви, че Георги Мараджиев е задържан по негов сигнал и не става дума за полицейски тормоз. Таслаков, който е бил съперник на Георги Мараджиев за кметския стол, има стар конфликт в него.

Стоян Таслаков заяви в Парламента, че е поскал десетки сигнали към полицията заради възможни нарушения на Георги Мараджиев.

"Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два, три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма "Професионал-777". Тази фирма няма никаква история и опит, доколкото съм виждал в търговския регистър. Дейността на фирмата е монтаж на климатици, а същевременно строи и хотели”, посочи Таслаков.

Той посъветва ГЕРБ, които защитиха своя областен координатор, да видят всички обществени поръчки, свързани с тази фирма. "Преди няколко седмици получих оплакване от хора, върху които се оказва натиск. Знаете ли, че когато напишеш нещо в социалните мрежи, което не се хареса на кмета, той задейства проверки в данъчните, вижда се какви имоти имат близките на тези хора, тоест има абсолютен, системен тормоз, който от години се случва в Стамболийски. Десетки са заплашените от гербаджийския кмет Мараджиев. Интересно е защо прокуратурата не е предпочела действия", каза още Таслаков.

Той добави още, че Мараджиев взимал назаем строителни материали, дължал на сметището в Пловдив пари, а към кредитори общината имала дълг от 7 млн. лв. и се искали още 7 млн. лв. при положение, че Стамболийски е едно от най-бедните населени места. "Нека от ГЕРБ да кажат как със заплата само, той се е сдобил с толкова много имоти и такава скъпа кола”, попита депутатът от "Възраждане". Той допълни, че протестите в Стамболийски, организирани в подкрепа на Георги Мараджиев, са направени от хора, работещи в общината, тоест "това са негови хора".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари