Адвокат: Не зеленият сертификат, а липсата на достъп до ваксини би било дискриминация

1
"Ваксинацията не е единствената възможност да се издаде сертификат - може да се издаде при преболедуване, бърз тест или след бустерна доза, когато документът става безсрочен", отбеляза адвокат Мария Шаркова
"Ваксинацията не е единствената възможност да се издаде сертификат - може да се издаде при преболедуване, бърз тест или след бустерна доза, когато документът става безсрочен", отбеляза адвокат Мария Шаркова Видео: NOVA NEWS

Мария Шаркова коментира и влизането в НС само със зелен сертификат

"Зелените сертификати бяха приети от ЕК като инструмент, който да улесни придвижването на гражданите, както и да се уеднаквят изискванията на различните държави. Все още се приема, че това е по-добрият вариант, отколкото да се затварят граници в определен момент. В този смисъл документът не е дискриминация. Дискриминация би било да няма достъп до ваксини или начин човек да се изследва", това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS адв. Мария Шаркова.

Тя коментира, че решението да се влиза в парламента със зелен сертификат не позволява да бъде спрян депутат, който иска да влезе в сградата.

"Може да се приеме, че се пречи на депутата да изпълни задълженията си в пълна степен", каза още тя.

Но според нея се изпраща погрешно послание към хората, ако народните представители не спазват противоепидемичните мерки.

"Освен това, ваксинацията не е единствената възможност да се издаде сертификат - може да се издаде при преболедуване, бърз тест или след бустерна доза, когато документът става безсрочен", отбеляза адвокат Мария Шаркова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Видеото е от 1979 година!
    https://www.facebook.com/toni.donchev.pk/posts/10219195750630754__cft__[0]=AZUgdx0TcutYCuDK7FwtiM1l6lSeft0dWzBBRihDMGDsbVS88gzkQZGFqUP8NYMjrnar3frFEnZXXNTcpacLfxaCE4LhrCAMssn2djCTWhNEJv8J5weIN3CUcjh9v59WWa3YmV7-9SB7-6zoDUxqOMfT3qjC2kkDYjm4q4bbdHXLZEQ570gi3gVfZ3V8ANOISdNuL4F7oZKdL6vgbg7QcA2eHzQDw0o13Ks_0jREPc-u4Q&__tn__=-UC%2CP-R
  • -5
    7
    Бустер за антиваксъри
    Така като гледам във всички коментари, най-агесивни са антиваксърите. Мисля, че масово наблюдаваме сред антиваксърите ефекта на Дънинг-Крюгер - когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от средното.
  • 0
    6
    daskal
    До привържениците на фанатичното ваксиниране: Спрете се, бе! Откъде я вадите тази злоба? 5, три прочете ли какво си написал? Звучи като казано от душевно болен. А Марийка й ного добре. Пуснах си я без звук. :)
  • -2
    5
    Да
    Аз искам всичките антиваксърчета на копейкин да измрат възможно най-скоро от ковида че ми писна от тази паразитираща проста сган която само дърпа държавата в блатото.
  • 0
    4
    Русе
    Марийче искаш ли белина ??? На драго сърце ще дойда да ти лепна използваната дамска превръзка на муцуната да мълчиш и да отворя мачкия ти недоносен черепак и да наливам белина за ваксинацията на мозъка ти!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари