Адвокат: Натрошена капачка и глава с 24 шева не са насилие за МВР

0
Битото от полицаи момче претърпя няколко операции и още не може да ходи, заяви Полина Велчева
Битото от полицаи момче претърпя няколко операции и още не може да ходи, заяви Полина Велчева Видео: вестник СЕГА

Битото от полицаи момче претърпя няколко операции и още не може да ходи, заяви Полина Велчева

Нови случаи на брутално полицейско насилие, упражнено по време на окървавения протест срещу БФС през ноември, освети в предаването (О)позиция на "Сега" адвокат Полина Велчева, която се занимава със защитата на жертвите. В един случай момче е съборено на земята и бито с палка по капачката на коляното така, че тя е натрошена. "Цялата капачка е натрошена, няма я", каза Велчева. Момчето вече е претърпяло няколко операции и още не може да ходи. То обаче не е в статистиката на МВР, защото е бито, но не е задържано.

Не е в регистрите и случая на друг човек, мъж на средна възраст, присъствал на протеста, чиято глава е спукана от полицейска палка. Той има 24 шева на главата.

Адвокат Велчева защитава и момичето, което твърди, че е било пребито от полицаи в градинката на църквата "Св. Седмочисленици", а след това в Първо РУ униформен ѝ е казал, че я ритал така, че да няма деца и ѝ пожелава да види майка си мъртва. По думите на юристката момичето вече е било разпитано от прокуратурата по дело за полицейско насилие, била е викната и от МВР, където тече дисциплинарна проверка. Има записи както от полицейското управление, така и от градинката при църквата. "Прокуратурата ако не може да стигне до тези видеозаписи, ние успяхме", каза Велчева и уточни, че за записите от градинките в момента се чака експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Леко запознат
    Умен полюцай в Булгаристан НЕ-МА. Сите са некадърници, глупави, нереализирали се в други професии, и накрая......в полюцията. Даже и ядрени индженери имат там в полюцията/
  • 12
    1
    Оффф
    Добре де мамата му стара, защо трябва да инвалидираш човек? Добре бе, с простия си милиционерски мозък си решил, че е нещо наркоза, хулиган, бандит, канибал и каквото си решиш. Защо е нужно да го осакатиш?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари