Адвокат Минчо Спасов: Шефката на Митниците е объркала сметките на тези, които са част от системата

1
На различните КПП-та тя е назначавала нови хора, които не са от системата, поясни адвокатът
На различните КПП-та тя е назначавала нови хора, които не са от системата, поясни адвокатът Снимка: БГНЕС

На различните КПП-та тя е назначавала нови хора, които не са от системата, поясни адвокатът

"Очевидно става дума за политика. Наблюдаваме твърда игра от страна на тези, които в момента държат властта в МВР – това са ДПС и ГЕРБ, и опит на другата страна в шахматната партия да отнемат част от позициите на статуквото - засега не успяват".

Това е прочитът на случващото се във вътрешното министерство и борбите за власт и натиск там на бившия депутат адв. Минчо Спасов.

"В този спор кой е добрият и кой е лошият - в моите очи поне надделява мнението, че шефката на Митниците, назначавайки нови хора, които даже не са част от системата, на различните КПП-та е объркала сметките на тези, които са част от системата, защото те много стриктно държат хората, които управляват Митниците, да са вътрешни хора, част от системата. За съжаление, повечето вътрешни хора са със зависимости от предишни техни прояви", изказа мнението си той, цитиран от БНР.

Според него в момента прокуратурата все повече се превръща в политически играч:

"Тези записи са контролирани от прокуратурата. Тя трябва да даде съгласие за тяхното изтичане. А дали това е ставало чрез службите, преди да стигнат до прокуратурата – това означава, че службите също са пробити и са в служба на една от партиите, които използват тези компромати".

Адв. Минчо Спасов се пита "дори Живко Коцев да остане главен секретар дали ще може да върши работа на тези, които искат да го оставят на тази позиция", а това са ПП-ДБ:

"Въпросът е, че тяхната позиция е доста слаба, защото ако министърът иска да "шорткътне" главния секретар, той може да го направи по няколко начина. Най-простият е да упълномощи някой от политическия си кабинет да движи оперативните задачи. /…/ По-силната фигура е министърът – ако се обърнем към шахматната игра - министърът е царят, главният секретар е офицерът".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Българин
    Тоз жалък и спечен ДеБилен нещастник е част от опганизираната престъпна група на Гнома и Мравояда от проДай България. Всяка една негова дума е сто процентова лъжа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари