Адвокат: Банкерката Невена е "бушон" на организирана престъпна група

0
Според юристът, широко тиражираната версия, е далеч от истината
Според юристът, широко тиражираната версия, е далеч от истината Снимка: Булфото

Според столичен юрист, защитник по подобно дело, съществува схема за източване на банки, в която се използват жени за подставени лица. У нас има няколко подобни дела, които се точат с години, твърди той.

Не познавам в детайли казуса, независимо, че аз вече 6 години съм адвокат по подобно дело, за което в страната никой не знае. Това е защото моята клиентка не се подаде на натиска от банката и ни най-малко не мисли да се признава за виновна.

Това твърди виден столичен адвокат, свързал се с редакцията на “Нова Варна” с коментар по случая с Невена Йорданова, която миналата седмица стана ясно, че е откраднала близо един милион от варненски клон на родна банка.

Според юристът, широко тиражираната версия, че Невена е присвоила парите, за да ги изпрати по куриер на виртуален любовник, когото дори не била виждала на живо, е далеч от истината. Тъй като в последните години има няколко случая на банкови служителки, уличени в присвояване на големи суми пари, това води до логиката, че уличените в присвояване жени са просто “бушон” в схема .

Подобен е случаят в Нова Загора, има такива дела в Пловдив и Сливен, коментира още юристът. Има прекратени дела, по които не може да бъде доказана вина, но повечето са идентични като схема. Винаги става дума за жени, несемейни, сравнително нестабилни, които могат да бъдат притискани и да признаят несъществуваща вина например.

След толкова години съм убедeн, че тази измама се върши от високо организирана и технологично подготвена група, която се възползва от пропуските на сигурността в софтуера на някои банки и натопява за това обикновени служителки, които впоследствие са притискани от банката да подпишат запис на заповед за липсващата сума, твърди топ юристът пред медията ни.

Припомняме ви, че миналата седмица Окръжният съд във Варна остави за постоянно в ареста 38-годишната банкова служителка, източила над 1,2 милион лева от сметки на 19 вложители. Невена Йорданова заяви пред магистратите, че съжалява за случилото се и поиска домашен арест. Защитата й се аргументира с факта, че родителите на банковата служителка са с влошено здраве и Невена Йорданова е оказала пълно съдействие на разследващите.

Преди съда във Варна да гледа мярката, банката, където жената е работила, изпрати писмо, в което уточнява точната сума, която е изтеглена – над 1,2 милиона лева. Парите са били превеждани от 19-те сметки по сметка на нейния баща и още едно лице.

Изтеглените банкноти са били изпращани по куриер до монтанското село Мокреш на 29-годишен мъж, с когото служителката е имала виртуални любовни взаимоотношения от 2 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари