Абсурден ремонт на улица блокира домовете на пловдивчани

0
Улица „Неофит Бозвели” е по-къса от един километър, но се ремонтира повече от половин година
Улица „Неофит Бозвели” е по-къса от един километър, но се ремонтира повече от половин година Снимка: Facebook

Улица „Неофит Бозвели” е по-къса от един километър, но се ремонтира повече от половин година

С абсурдна ситуация се сблъскват живущи на ул. „Неофит Бозвели” в Пловдив. Хора, живеещи на същата улица, разказаха, че от месец март тази година тя се ремонтира, като крайният срок за завършване на ремонтните дейности е бил 13-ти юни. Впоследствие срокът се удължил до 13-ти август, а към този момент улицата, чиято дължина няма и дори един километър не е завършена, както и не е посочен срок за това.

На 26 октомври и трите изхода на улицата били затворени, което прави прибирането на хората до домовете им невъзможно. Два от изходите са затворени заради ремонтни дейности, а третият, който води към ул. „Пушкин”, е затворен заради строеж, пише TrafficNews.

„От години си решават, че ще затварят улицата без никакви обозначителни табели. Няколко пъти се писаха жалби, но без ефект. Живущите няма как да се приберем до собствените си домове”, разказват пловдивчани.

Реконструкцията на улицата е част от проекта на „Региони в растеж”, където се облагородяват пространството в карето между булевард „Княгиня Мария Луиза“, булевард „Източен“, бул. „Шести септември“ и улица „Митрополит Панарет“.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че фирмата изпълнител има още три улици за реконструкция в тази зона, като срокът им е до края на годината.

„Когато има такива ремонти винаги има затруднения, но крайната цел е цялото каре да придобие съвременен вид, който да е в полза на живеещите. Ще се опитаме да намерим бързо решение на проблема, за да сведем до минимум неудобството на хората”, заяви Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари