Абонати на "Топлофикация" в Русе ще настояват за компенсации заради честите аварии

4
Пуснаха парното, но русенци се възмущават, че за пореден път са останали без отопление насред зима
Пуснаха парното, но русенци се възмущават, че за пореден път са останали без отопление насред зима Снимка: Кис 13 / архив

Русе остана на студено за около ден заради авария на „Топлофикация“

Пробив на котел спря парното и топлата вода на близо 19 000 абонати, което предизвика недоволството на хората. Въпреки че още в ранния следобед топлоподаването бе възстановено, русенци се възмущават, че за пореден път са останали без отопление, и то по средата на зимата, предава Русе Медиа

Юристката Виолина Христова разказва, че в рамките на месец за четвърти път със семейството ѝ са принудени да стоят на студено. „Единият път беше точно по Коледните празници, след това в началото на тази седмица, и сега отново. Реакцията ми е свързана с това, че търпим загуби и сме принудени да търсим алтернатива – т.е. аз и моето семейство ще направим разходи за ток“, казва тя.

Заради минусовите температури и липсата на отопление в Английската гимназия днес са преминали към онлайн обучение. Останалите учебни заведения не са затваряли, казаха от община Русе. Част от тях се отопляват на газ и не са имали проблем.

Директорът на Английската гимназия Маргарита Янакиева обясни, че сутринта са установили липсата на отопление. Тъй като температурата е била -5 градуса, много бързо са взели решение за обучение онлайн. „Правим това с оглед опазване здравето и живота на учениците.Знаете, че поради пандемичната обстановка ние сме задължени да проветряваме помещенията, в които учениците учат“, каза тя. А проветряването, без да има отопление, крие риск да се простудят учениците.

От „Топлофикация“-Русе обясниха, че проблемът е заради пробив в котела и до следобед отново ще е топло.

Днес сутринта между 4-5 часа е възстановено всичко, оправена е аварията. Котелът е разпален, но качваме градусите постепенно, за да не се пробие мрежата, която е изстинала“, казаха от дружеството.

Оттам обясниха, че честите аварии се дължат на остарелите топлопроводи, чиято подмяна е много скъпа – по 1 млн.лв. за километър. Абонатите пък настояват за компенсации заради липсата на парно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари