Абе, Ненчев, я иди си копай лозето!

0
Не стига че назначи в министерството разни артистки и работещи по алеите на любовта моми, ами сега си щял да връщаш и наборната служба
Не стига че назначи в министерството разни артистки и работещи по алеите на любовта моми, ами сега си щял да връщаш и наборната служба

Абе, Ненчев, земеделецо реформатор и военен министър, що не се върнеш на село, не нарамиш мотиката и не идеш да си копаеш лозето?!

Всяко твое появяване, всяко твое посягане на армията буди не само тъжна насмешка, ами показва колко си бос в тая материя.

То не стига че прати куците ни МиГ-29 за ремонт в някакви съмнителни цехове в Полша, вместо да ги рециклират от руския консорциум производител. Не стига че прати армията да подпомага логистично МВР в опазването на границата от бежанските орди, ама без оръжие – като надуваеми кукли, яхнали хамъри. При това без да е ясна субординацията и кой командва парада.

Не стига че назначи в министерството разни артистки и работещи по алеите на любовта моми, ами сега си щял да връщаш и наборната служба. Да се чуди и мае човек що за приумица е това, след като с възторг и ентусиазъм само преди няколко години се отказахме от вековните традиции на войската ни и я заменихме с професионално пушечно месо. За плурализъм и равнопоставеност – и от двата пола. А напоследък, за да сме евромодерни и толерантни – и от третия пол.

Тия розови сънища, дето ги сънуваш за функционираща наборна служба за мъжете от 18 до 33 години и за желаещите жени, показват само, че професионалната ти армия, сведена до един малък стадион, е толкова читава, колкото и опълчението, което ще описваш. Да.

Говорим за опълчение, защото и на теб, земеделецо, г-н Николай Ненчев, ти светна май, че това е утопия. Няма как да ти се получи. Смях, смях, смях. Ама даже и да я върнеш, да те питам с какво ще ги храниш тия байновци?!

Затова, бай министре, отивай на нивата. Ори, сей и мъкни с обоза продоволствие в артелните. Чак тогава се напъвай да раждаш гениалности. Защото народът е казал: „Празна раница не пази граница”.

Лалю МАНЕВ, Сопот

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари