90% от сигналите в РИОСВ са за неприятни и задушливи миризми в Русе

3
През месец септември експертите на РИОСВ - Русе са извършили 59 извънредни проверки
През месец септември експертите на РИОСВ - Русе са извършили 59 извънредни проверки Снимка: Dunavmost / Архив

През месец септември експертите на РИОСВ - Русе са извършили 78 проверки на 72 обекта, от които 19 планови и 59 извънредни.

За констатирани нарушения са  дадени 35 предписания. През отчетния период не са съставяни актове за установяване на административни нарушения.

Директорът е издал 3 наказателни постановления на обща стойност 26 000 лв. Общо събраната сума от РИОСВ - Русе по наложени глоби и санкции е 3 900 лв., а по еднократни и текущи санкции е 2 840 лв.

През септември в инспекцията са  постъпили общо 185 броя сигнали, получени нa зеления телефон, по електронна поща, централата на РИОСВ - Русе, чрез контактната форма на интернет страницата. От тях 90% са за неприятни, задушливи миризми в гр. Русе, а останалите 10% са за намерени птици в безпомощно състояние,  нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на отпадъци, оцветени води на р. Русенски Лом-землище гр. Русе. 

По-голямата част от сигналите за неприятни миризми са свързани с изгарянето на следжътвени отпадъци на територията на Румъния.

По всички сигнали са предприети действия. По 29 от сигналите са извършени проверки, 87 са основателни, 80 са неоснователни и 17 са препратени по компетентност. По един сигнал предстои съвместна проверка с други институции през месец октомври. За един и същи проблем-задимяване и неприятни миризми в гр. Русе са подадени 157 сигнала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари