9-годишно дете е в кома след побой в училище

0
Малката Никол е редовно пребивана от ученик, но всички си мълчат и траят
Малката Никол е редовно пребивана от ученик, но всички си мълчат и траят

Момиченце на 9 години изпадна в кома след сблъсък със съученик.

Ужасяващата драма с малката Никол се разиграла в горнооряховското училище "Вичо Грънчаров".

За инцидента съобщи бабата на детето Силва Христова, информира България Днес.

Възрастната жена публикува във фейсбук снимки на Никол от болницата. На шокиращите фотоси се вижда как 9-годишното дете лежи със системи в креватчето, а по ръцете и краката й има множество синини.

"Споделям това, за да видят всички поредната агресия на деца от Горна Оряховица", написа бабата под снимката. За няколко минути близки на семейството реагираха на зловещата публикация с въпроси какво и как се е случило и какво е състоянието на момиченцето. "Не е добре, в момента я караме към Плевен", обясни бабата на детето. Тя разкри, че Никол е била малтретирана от свой съученик цялата минала седмица.

След като Никол е приета в болница, бабата подава сигнал в училището и отива лично при директорката. Ужасяващият й разказ за състоянието на детето обаче не става повод директорката да уведоми Инспектората по образование и полицията.

Проверка на "България Днес" установява, че и двете институции до понеделник на обяд не знаеха за случката. Едва след официално запитване на вестника чиновниците се вдигнаха под пара и започнаха спешна проверка.

"Директорката и класната заявиха, че нищо не могат да направят на ученика, който е малтретирал Никол. Тя изпадна в кома и тепърва ще се занимаваме с родителите на момчето", разказва бабата на момиченцето.

От думите й става ясно, че биячът на Никол е нейният съученик К.M. "Toй е малтретирал Никол цяла седмица. Ритал я, блъскал я, започват гърчове и изпада в кома", разказва Силва Христова.

Фатално се оказало нападението на К.М. над Никол в четвъртък на обяд. На излизане от училищния стол К.M. блъска Никол в рамото и започва да я рита. За това разказва сестрата на Никол, която става свидетел на боя. След инцидента Никол е предадена на баба й, която я отвежда вкъщи. Няколко часа по-късно детето получава гърчове и припада. Роднините й веднага я откарват в болницата, където става ясно, че тя е изпаднала в кома. Състоянието й е стабилизирано едва в неделя, когато лекарите успяват да я върнат в съзнание.

Докато Никол е в болница, бабата Силва отива в училището. Използвайки, че събота е работен ден, тя иска среща с директорката Николинка Попйорданова, с която отиват при съучениците на детето.

"Аз бях жив свидетел, когато класната каза на учениците да млъкнат, а те продължаваха да твърдят, че К.М. бие Никол. Директорката каза, че не можели да се оправят с родителите на К.М.", споделя след срещата бабата.

Версията на директорката Николинка Попйорданова е доста по-различна. Тя така и не можа да отговори на въпроса на вестника защо не е уведомила инспектората и полицията, след като е разбрала, че състоянието на Никол е изключително тежко. Нещо повече - тя се скара на репортер на вестника за това, че се вдига излишно шум и се създават проблеми.

"Сега ще трябва да пиша обяснения пред инспектората за нещо, което не се е случило", ядосва се директорката.

Тя допълни, че проблемът идва от семейството на Никол, чиято майка е в Германия, а за детето се грижи само бабата.

Директорката: Не е припаднала заради боя

"Припадъците на Никол нямат нищо общо със сдърпването в стола. Тя е болна от епилепсия и доста често получава гърчове. Там е имало четирима учители, които са видели К.М. да я удря в рамото, но тя не е паднала на земята", разказва друга версия директорката. Тя обаче не отговори дали предните дни е имало нападения от К.М. спрямо Никол. Признава обаче, че момчето е буйно и хиперактивно. Затова и с него работи психолог. "Веднага след това извиках родителите на момчето. В понеделник също бяха при мен и заедно отидоха при психолога", обясни директорката.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари