82-годишната баба Люба отглежда сираци с пенсия от 140 лева

0
Баба Люба е майка и баща на двете си невръстни внучета
Баба Люба е майка и баща на двете си невръстни внучета

82-годишната баба Люба от Сандански вече няколко години е майка и баща на двете си невръстни внучета.

Единственият й син починал от тумор в мозъка на 32-годишна възраст, а жена му и майка на децата им скоро хванала своя път, като изоставила децата на свекърва си: “Заживяла е вероятно в друг град или село с друг мъж, въобще не се е обажда вече няколко години, нито се интересува дали децата имат нужда от нещо, казва баба Люба. Пенсията ми е 140 лева, 80 лева взимам вдовишки и заедно с детските надбавки гледаме се с децата общо с около 400 лева” , разказва баба Люба.

Тя с болка споделя още, че няма пари да купи учебници на внуците си и затова те учат уроците си от компютър в училището. Бабата със сълзи на учи пожела да не споменаваме имената на внуците й, както и да не ги снимаме, защото в училище им се присмивали, че са бедни. 

“Не само нямаме пари за учебници, сутрин отиват на училище без стотинка в джоба за закуска в голямото междучасие. Но въпреки немотията съм се зарекла да ги отгледам и да ги изуча. Без децата няма живот за мен, аз съм им и баща, и майка”,  казва с насълзени очи възрастната жена.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари