82-годишен мъж със счупен таз чака 4 часа линейка в София

0
В този ден за цяла София има 13 спешни екипа
В този ден за цяла София има 13 спешни екипа Снимка: БГНЕС

На 1 юли 82-годишният Славейко пада в дома си в квартал Горна баня и чупи тазобедрена става. Близките му се обаждат на 112 няколко пъти

Още в 18,20ч. беше първото позвъняване от нас. В 18,45 ч. се обади някой от медицинския екип, попита какво е състоянието и каза, че линейка пътува. Позвънихме в 20:25 ч. за трети път”, споделя Слави, внукът на пострадалия мъж пред bTV.

Линейката пристига малко след 22,30ч.

4 часа не може да се осигури линейка на пациент, който е на 82 години, има 3 байпаса на сърцето и пищи от болка. Чувстваш се безсилен в такава ситуация”, допълва Слави.

От Спешна помощ са приели обажданията, но от обяснението по телефона случаят не звучал толкова спешен.

„Това, което на нас е подадено като информация е: паднал, спънал се, не може да стане поради болка в кръста. През това време сме имали 7 пътнотранспортни произшествия, два инцидента с деца и сме имали две аварирали линейки”, казва Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП-София.

В този ден за цяла София има 13 спешни екипа. Освен изброените случаи са извозили и 10 пациенти със съмнения за COVID-19.

„Това за нашия екип означава – екипът от последния адрес да се върне тук в централата, екипът да се облече, да отиде на адреса, да вземе пациента, да го закара до болница, да се върне тук, да се дезинфекцира и да се дезинфекцира и линейката, което отнема около 1 час”, обясни Катя Сунгарска.

В момента 82-годишният мъж е настанен в Пирогов. Ако състоянието му позволява заради хроничните му проблеми, ще бъде опериран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук