80 състезатели ще се включват в турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“

0
Надпреварата ще се проведе на 8 април в спортна зала „Академик“
Надпреварата ще се проведе на 8 април в спортна зала „Академик“

Надпреварата ще се проведе на 8 април в спортна зала „Академик“

80 състезатели от 8 клуба от страната ще се включат в 12-ото издание на турнира по вдигане на тежестиКупа Русе“. Надпреварата ще се проведе на 8 април 2023 г. (събота) в спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Организатор на турнира е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

Традиционно представянето на младите тежкоатлети ще бъде подкрепяно и наблюдавано от европейски световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести. За първи път сред тях ще бъде шесткратният европейски шампион и олимпийски шампион Николай Пешалов. Освен него по традиция изявите на състезателите ще следят шампионите Янко Русев, Нено Терзийски, Йордан Биков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров и Иван Иванов. Всички те ще присъстват и на официалното откриване на турнира, което е планирано за 12:00 часа, съобщиха от ТСК - Русе.

Заявки за участие са получени от клубовете „Тараненко“ – Русе, ТСК – Русе, „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево, „Добрич“ – Добрич, „Титан“ – Варна, „Черноморец“ – Бургас, „Мизия“ – Кнежа и „Марица“ – Пловдив.

Състезателите ще бъдат разпределени в няколко групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. Класирането ще бъде по системата Синклер. Първи на състезателния подиум около 10.30 часа ще излязат най-малките състезатели.

Награждаването на призьорите ще се състои в късния следобед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари