8 предложения за бюджета на Община Русе

3
Групата общински съветници от ПП-ДБ предлага 8 точки по Бюджет 2024
Групата общински съветници от ПП-ДБ предлага 8 точки по Бюджет 2024 Снимка: Facebook / Рена Стефанова

Групата общински съветници от ПП-ДБ предлага 8 точки по Бюджет 2024

С единодушие Общински съвет -Русе днес прие Бюджета на общината за 2024г.

Общинските съветници от групата на "ПП-ДБ" отправихме няколко предложения за включване в бюджета за 2024г. , които считаме за важни и необходими, написа Рена Стефанова във Фейсбук:

1. Програма за скрининг на населението между 50-75г за колоректален карцином с неинвазивни методи, информационна кампания. - 100 000 лв.

2. Увеличаване на финансовата рамка на програма “Спорт” с 300 000 лева.

3. Инфраструктура и благоустрояване на част от кв. Дружба 2:

Започване на проучване и проектиране за последващо реализиране на уличната мрежа с улично осветление, вода и канал. Облагородяване на междублокови пространства, изграждане на паркинги, детски площадки, озеленяване - 250 000 лв.

4. Акредитация и дооборудване на АИС “Петър Берон” с измервателни датчици за мониторинг на химически органични съединения формалдехид и диметиламин. - 20 000 лв.

5. Преобразяване на входовете на гр. Русе – проектиране и изграждане.

6. Обявяване на обществен поръчка за изменение на ОУП - разширение на строителните граници на индустриален парк Русе и промяна на зона Смф в Пп. Последващ ПУП за улична регулация и дефиниране на инфраструктура.

7. Увеличаване на предвидените средства за спонсорство с 50 000 лв. с предназначение за спонсорство на Арена Русе срещу провеждане на ученически спортни прояви.

8. Полагане на сулфатоустойчив бетон и влагане на полипропиленови фибри против микропукнатини на територията на Общински приют за безстопанствени животни. - 50 000 лв.

"Получихме уверения от кмета на общината, че с изключение на средствата за програма спорт, всички останали наши предложения ще намерят място в работата на поверената му администрация и ще бъдат финансирани . Тъй като те не станаха част от решението, с което бе приет бюджета, ще следим работата на администрацията и ще напомняме за поетите ангажименти! Не са достатъчни само добри намерения и поети, макар и публично обещания", заключиха общинските съветници от ПП-ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Пенчо
    Слаба опозиция сте. Възраждане се представят по сериозно и отговорно.
  • 5
    2
    ОТКК
    Този урунгел ли е на дядо ЕКОНТий пресъхналата сексуална играчка? На живо е по-стара и страшна Снимката е от преди 20 години.
  • 6
    1
    Измекяри
    долни, мръсни, некадърни! И впечатление не можете да направите, като хората!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари