8 полезни цели, за които може да използваме вазелин

0

Вазелинът е един от най-достъпните козметични продукти, който може да се използва за различни полезни цели, включително и медицински. Естественият вазелин се получава от дървесни смоли, пречистени със специални вещества, пише framar.bg.

А изкуственият вазелин е смес от восък, пречистено парафиново масло и аромати. Те се прилагат широко като съставка в козметични кремове и медикаменти. А ето и как може да приложим вазелина в домашни условия:

  • За пети, лакти, колене. Вазелинът овлажнява кожата, като създава защитна бариера, която помага за задържане на влагата. Използвайте го, за да омекотите загрубялата кожа. Нанесете вазелин преди лягане върху грубите участъци от кожата на лактите, петите, колената и на сутринта те ще бъдат много по-меки.

  • За аромат. Вазелинът помага за удължаване действието на приятния аромат. Преди да пръснете парфюм по китките и шията си, сложете там малко вазелин. Той поглъща аромата и поддържа разпространението му през целия ден.
  • За устни. Сложете вазелин върху тях за през нощта и на сутринта те ще бъдат свежи и влажни.

  • За оформяне на веждите. За да придадете правилна форма на веждите си, не е задължително да използвате специален гел. Вземете чиста козметична четка, сложете капка вазелин върху нея и срешете веждите си, като им придадете желаната форма. Същия трик може да правите и с косата си.

  • За отстраняване на грим. Вазелинът ще премахне дори и водоустойчив грим.
  • За пилинг. От вазелин може да си направите лесен и евтин пилинг за тяло. Смесете го със сол или кафява захар, за да ви послужи за нежно почистване на кожата.
  • За лечение. Вазелинът помага при изгаряния, фрактури, изсушаване на носната лигавица, псориазис. Имайте предвид, че в тези случаи трябва да се нанася на тънък слой и в малки количества.

  • За белези. Вазелинът няма да ни спаси от пъпките, но ще ни помогне да премахнем последиците от тях - белезите, които се образуват в резултат на акне. Мажете засегнатата кожа с вазелин, което ще я предпази и от загрубяване.

Още по темата:

  • Облекчете хемороидите с домашно приготвен мехлем от <strong class='keys'>вазелин</strong>, яйце, ечемично брашно и мед Облекчете хемороидите с домашно приготвен мехлем от вазелин, яйце, ечемично брашно и мед
  • Как да си направим домашен <strong class='keys'>вазелин</strong> за медицински <strong class='keys'>цел</strong>и от зехтин и пчелен восък? Как да си направим домашен вазелин за медицински цели от зехтин и пчелен восък?
  • Търкайте лицето си с мека хавлиена кърпа, за да освежите кожата си Търкайте лицето си с мека хавлиена кърпа, за да освежите кожата си
  • Елиминирайте брадавиците по кожата с етерично масло от чаено дърво Елиминирайте брадавиците по кожата с етерично масло от чаено дърво
Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари