8 неща, които трябва да направите преди да се омъжите

0
Широко известен факт е, че жената избира мъжа
Широко известен факт е, че жената избира мъжа

Широко известен факт е, че жената избира мъжа.

Това не е поредното феминистично убеждение, а факт, който си има съвсем логично и тривиално обяснение - тя трябва да може да разчита на него за всичко, да се чувства сигурна и защитена и да е убедена, че той ще е в състояние да се грижи за семейството си. Последното е от особена важност, ако жената е решила, че иска и вече ѝ е време да се задоми.

Гореизброените фактори са основни, но не и единствените, които са от значение при избора на мъж. Има още няколко точки в списъка, които със сигурност трябва да отбележите като налични, преди да наденете сватбената халка на безимения пръст докато смъртта или бракоразводния адвокат ви разделят. Твърде вероятно ще е да се случи второто, в случай че неприятните изненади започнат да валят няколко месеца или още по-зле - години след сватбената церемония. За да не се случи това обачер ето 8 неща, които задължително трябва да направите преди да изберете бялата рокля и да се заемете със сериозната организация на венчавката.

1. Скарайте се

Вероятно сте виждали поне веднъж в живота си от онзи вид митични двойки, които никога не са се карали, разбират се чудесно и действат в пълен синхрон помежду си. Надали всичко винаги между тях е било по този начин, но ако е така, то едно да знаете - това не е особено здравословно за една връзка. Все ще дойде моментът, в който ще се скарате и ситуацията ще бъде шокираща за един от вас, вероятно и за двама ви.

Разбира се, тук не става дума да се скарате умишлено с него, за да видите какво ще бъде поведението му. Така или иначе това е важно. Ако той не отстъпва, смята, че винаги е прав, и е готов на всичко, за да наложи мнението си, може би е време да преосмислите връзката си и да си отговорите на въпроса дали искате това от партньора си. В крайна сметка няма значение кой ще победи в скандала, а как ще стигнете до решение на проблема.

2. Пътувайте заедно

Казват, че няма как да опознаеш някого, докато не попътуваш с него. Тук обаче не става дума за почивка в петзвезден хотел в затворен комплекс, на чийто басейн да лежите по цял ден.

 Идете на място, което не предоставя тези удобства, за да видите как избраникът ще се оправи в тотално непознатата обстановка. В нея обаче няма да е само той, а и вие, а това е немалък стрес за него. Новата среда ще е предпоставка и за ситуации извън тези, на които той е свикнал. В този смисъл ще видите колко оправен е мъжът до вас.

Ако всичко мине по ноти, то двамата ще имате прекрасни спомени от приключението си заедно, което ще извади и вас от комфортната ви зона.

3. Поживейте заедно

Разпилените мъжки чорапи и гащи из апартамента не е задължителна, но пък съвсем очаквана и обичайна картинка в ергенската бърлога. Този навик, разбира се, е възможно да се промени с течение на времето и общото ви битие под един покрив, но не е невъзможно и да не се. На вас е оставена тежката задача да решите дали бихте могли да издържите хаоса за вечни времена.

Освен това ще разберете какви са неговите хигиенни навици, отношението му към предметите, дали е способен да ви помага със задачите вкъщи като готвене, пране, простиране, миене на чинии и най-трудоемкото - чистене. Ако не - категорично не ви трябва такъв ленивец.

Не ви трябва и човек, с когото няма какво да си кажете на масата на вечеря. Липсата на комуникацията ще убие връзката ви така или иначе в най-скоро време.

4. Обсъдете темата за децата

Дори да не искате деца, е хубаво да обсъдите темата с партньора си. Така поне ще сте наясно кой какво очаква и иска от живота си занапред и дали бъдещите ви планове се препокриват. В противен случай разочарованието за един от двамата ще бъде твърде сериозно.

5. Изкарайте време далеч един от друг

Категорично не е добра идея да сте непрекъснато заедно, както и да имате връзка от разстояние. За сметка на това е задължително да изкарате известно време далеч един от друг. Това ще ви накара да си липсвате и ще ви докаже действтелно колко силна е връзката помежду ви.

Ако нямате проблем в отношенията си, краткотрайната раздяла ще ви подтикне да комуникирате повече един с друг и

ще затвърди доверието в другия.

6. Вижте го поне веднъж пиян

Този съвет може да ви се стори откачен, но всъщност е доста полезен. Ако сте дълбоко убедена, че това е мъжът, то задължително трябва да знаете как се държи под влияние на алкохол. Тази ситуация ще ви даде и отговори на някои доста важни въпроси. Дали е агресивен? Или пък може би става тотално различен човек? Има ли проблем с алкохола? Може ли да контролира глътката си? Знае ли границите си?

7. Докарайте го до крайна ситуация

Задължително е да видите как бъдещият ви съпруг ще се държи в стресова ситуация. Такива могат да блокират мисълта му, да го направят агресивен или да го превърнат в коренно различен човек. В общи линии почти като при алкохола. Само че той може да не близва уиски, но със сигурност няма как да избяга от неочаквани ситуации.

Освен това ще разбере какво е в състояние да го извади извън равновесие. Ако не преживява със седмици леко одрасканата си кола, въпреки че има пълно автокаско, бягайте с 200 км/ч.

8. Говорете за общите финанси

Според много проучвания най-сериозната причина за раздяла и развод е финансовото напрежение. А според психологията заемите и липсата на пари са сред сериозните стресови фактори. Затова категорично трябва да говорите с любимия си за бюджета, да обсъждате кой за какво харчи пари и дали разходите са разумни.

Внимавайте обаче с обсъжданията. Не повдигайте темата прекалено често и не го следете, както бихте следили малко дете за какво харчи джобните си. Срещу себе си все пак имате мъж, който изкарва сам парите си, и със сигурност не бихте искали да го накарате да се почувства следен и притиснат.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари