8 месеца затвор за брокер на изборни гласове в Павел баня

0
Купеният глас е бил по 50 лева
Купеният глас е бил по 50 лева Снимка: ThinkStock/Getty Images

В Казанлък е осъден мъж, обвинен в купуване на гласове

С.И. се е признал за виновен, че от 8 юни до 9 юли м.г., в град Павел баня, е организирал предлагането на имотна облага - по 50 лв., на неопределен кръг лица, възлагайки на другиго да му намери хора, като изготви списък, съдържащ имената им, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право /срещу заплащане/ в полза на политическа партия на парламентарните избори на 11 юли, съобщиха от прокуратурата.

Районният съд в Казанлък е одобрил внесеното споразумение между защитника на обвиняемия и Районната прокуратура в Стара Загора. На извършителя е наложено наказание "лишаване от свобода" за осем месеца, при първоначален общ режим.

Определението на съда е окончателно, добавят от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари