8 факта за либидото

0
Факти за женското либидо, които ще ти помогнат да разбираш сигналите на тялото си по-добре и ще подобрят сексуалния ти живот
Факти за женското либидо, които ще ти помогнат да разбираш сигналите на тялото си по-добре и ще подобрят сексуалния ти живот

Колкото повече знаеш за това какво те възбужда и те кара да се разгорещяваш в леглото, толкова по-хубаво ще ти бъде под завивките.

Когато става въпрос за либидото на жените, някои хора все още не могат да се пречупят и да говорят свободно. Много от нас са разочаровани, че не успяват да постигнат оргазъм лесно, че не познават телата си достатъчно добре, за да бъде връзката им с партньора здравословна и силна, сподели Traffic News.

Нереалистично е нечестно е да мислим, че партньорът ни трябва интуитивно да знае от какво имаме нужда в леглото, ако ние самите не познаваме телата си, как работи либидото ни, и как се променяме през годините.

Ето 8 факта за женското либидо, които ще ти помогнат да разбираш сигналите на тялото си по-добре и ще подобрят сексуалния ти живот:

Жените имат по-ниско либидо от мъжете

Някои от нас са по-сексуални от други, но Елизабет Дейвис, основател на Relationships Advice, казва, че жените имат по-малко желание за секс от мъжете, и че е въпрос на еволюция. Това, разбира се, не означава, че ние не можем да повишим либидото си. „Да се използва женска виагра е напълно нормално” – казва Дейвис – „Ако искате да сте по-сексуални и чувствени, трябва да експериментирате. Колкото повече пробвате, толкова  повече ще искате.”

Родителството може да убие сексуалното желание на жената

Жените, които твърде много се концентрират върху отглеждането на децата си, изгубват желанието си за секс, казва Дейвис. И това е нормално, особено ако цял ден си прекарал сред наакани памперси и пюрета. Сексуалният живот може да мине на заден план при появата на бебе, но е добре да е за кратко. Хубаво е времето да се планира така, че да може жената да обръща внимание на себе си и на партньора си.

Възможно е сексуалният връх при жената да не е през нейните 40

Много жени, които раждат деца млади, достигат сексуалният си връх около 40, тъй като тогава децата са пораснали и не е необходимо жената да загърбва сексуалния си живот заради тях. Дейвис казва, че жената може да достигне сексуален връх почти на всяка възраст, и че зависи и от начина й на живот. Това е чудесна новина – сега не е нужно да се чудиш защо вече наближаваш 40, а сексът не става все по-луд и страстен.

Всичко може да повлияе на сексуалното желание на жената (включително и кухненската мивка)

Мъжете дори не могат да си представят колко малки неща са в състояние да повлияят на желанието ни за секс. Сексуалното желание на жената може да варира много повече, отколкото това при мъжа” - казва д-р Джордан Тишлър – „Влияе се от различни физически и емоционални състояния, от стреса, от социалния натиск дори”. Възрастта и менопаузата също влияят на либидото. Когато то намалее, жената се фокусира предимно върху своите емоционални нужди и тези на партньора си и търси интимността по по-различен начин.

Мъжете са по-целенасочени по време на секс

Понякога жените си мислят, че мъжете не ги е грижа за тях в леглото, но според Тишлър дамите просто не разбират, че половинките им са доста различни от тях. Мъжете са по-целенасочени и искат да знаят на какво е готова жената, за да бъде сексът страхотен. Харесват жени, готови да нарушават границите в леглото и с желание да експериментират в името на удоволствието.

Мъжете и жените „използват” секса по различен начин

Чудиш се как партньорът ти е готов за секс след много тежък ден, а ти искаш само да се отпуснеш на дивана с чаша вино? Мъжете гледат на секса като на нещо, създаващо интимност, а жените – като на израз на вече създадена интимност”, казва Тишлър. Повечето жени са готови за секс, когато са в добро състояние на духа и тялото, а мъжете използват секса, за да преборят стреса.

Жените на 30 и жените на 40 имат различни сексуални нужди

Не се чуди, ако на 30 или на 40 изпитваш различни усещания – нормално е. „Жените над 35 имат нужда да бъдат в добро състояние на духа и да усещат тялото си добре, за да пожелаят секс” – казва д-р Соня Бетън, психолог от Калифорния. Жената над 35 има нужда от по-дълга любовна игра и понякога мъжът трябва да е доста упорит, особено ако жената е подложена на някакъв стрес.

Няма поза, която да е любима на всички жени и да работи във всякакви ситуации

Все четем за секс позите, които увеличават шанса за невероятен оргазъм. Но всички сме различни, и трябва да разчитаме на това какво казват телата ни.

„Стандартно мъжът предпочита жената да е отгоре, а жената - обратното” – казва Бетън – „Но някои жени не могат да постигнат оргазъм, ако не са в релаксираща поза по гръб и трябва да вършат цялата работа отгоре. Други пък постигат оргазъм само, ако са върху мъжа, контролирайки всички движения. Всичко е индивидуално.”

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари