70% от германците подкрепят Украйна въпреки високите цени на енергията

0
Делът на хората, които искат страната им да оказва по-значителна военна помощ, е спаднал на 35 процента
Делът на хората, които искат страната им да оказва по-значителна военна помощ, е спаднал на 35 процента

Делът на хората, които искат страната им да оказва по-значителна военна помощ, е спаднал на 35 процента

Голямата част от германците искат подкрепата за Украйна срещу Русия да продължи, дори ако това означава да заплащат повече за енергията, показва огласено днес допитване, цитирано от Ройтерс.

Около 70 процента от участниците в анкетата са "за" подпомагане на Украйна, макар че делът на хората, които искат страната им да оказва по-значителна военна помощ, е спаднал на 35 процента от 44 на сто в началото на юли.

Двадесет и два процента от анкетираните казват, че не желаят Германия да подкрепя Украйна, за да може да се върнат ниските цени на енергоносителите, сочи допитването, осъществено между 12 до 14 юли от телевизия Цет Де Еф (ZDF).

Над две трети от запитаните казват, че мерките за подпомагане на германците да се справят с по-високите цени в резултат на войната като по-ниските цени на билетите за обществения транспорт и по-евтиния бензин не стигат достатъчно далеч. Едва 20 процента от участниците в допитването намират сегашните мерки за достатъчни.

Анкетата и извършена по телефона и в нея са участвали 1167 души, подбрани на случаен принцип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    до 11
    Ако 4-5 хилки за Вас е висока заплата, явно имате сериозни проблеми с реалноста, и цената на горивото е най-малкият.
  • 2
    12
    saj
    Европа трябва да изгони сащ и да намалим зависимостта си от сащ! Агресията на сащ в политиката на Европа е пагубна за народите на Европа! Русия трябва да изгони агресора сащ от Европа и да спаси човечеството от пипалата на злото - сащ!
  • 0
    11
    Мнение
    До номер 3: Не вярвам да има такъв българин, който би дал 10 лв за литър гориво та дори и да взема по 4-5 хилки заплата и то на заплатаджийска длъжност, камо ли пък да е ударил джакпота от тотото и да тръгне да ги харизва милионите си. Относно свободата, която ценят нормалните хора няма логическа свързаност със стандарта на живот. Звучи ми повече като: "който няма свободна страна, в която да живее, то следва че няма необходимост от евтини горива". Извинявам се ако съм Ви засегнал нещо с мнението си
  • 0
    10
    Spermaman
    №9, виждам че си добре запознат с персонала в психото. От там ли те пуснаха скоро?
  • 0
    9
    До 8
    Търси Теменужка Матева за помощ,колкото е възможно по скоро!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари