7 трика да спестим пари бързо

1
С малка подготовка ще ни остава бюджет за всичко
С малка подготовка ще ни остава бюджет за всичко Снимка: Dunavmost

Пестенето на пари е изкуство, което не всеки владее.

То е като диетата – искаш да става бързо и безболезнено, а ако може и без усилие, пише Tialoto. Е, може! Просто направете следните неща:

1. Носете си кафе в офиса

Кафето е сред неусетните, но постоянни разходи, които не усещаш. Замислете се колко ще спестите, ако спрете да си купувате кафета, а си носите от вкъщи. Освен това ще можете сами да си го подсладите, точно както го обичате.

2. Пригответе си храната вкъщи

По същата логика, но в по-големи мащаби, пестите и от храна. Не само, че домашно приготвена тя излиза по-евтино, но и със сигурност ще е по-здравословна, отколкото да се храните навън всеки ден.

3. Вървете повече пеша

Ако офисът ви е на 30-40 минути пеша, защо не оставите колата или градския транспорт и не вървите до него. Ще видите как до седмица ще подобрите формата си, а и ако си направите равносметка ще видите, че сте спестили двуцифрена сума. Сметнете сега колко е това в рамките на месец.

4. Тренировка у дома

С ходенето пеша си правите една малка тренировка, но не е достатъчно. Фитнесът не е единственият начин да тренирате. Има стотици програми и видеа онлайн, които можете да свалите и да се развихрите в домашни условия. Трябва ви само мотивация и дисциплина.

5. Парти в хола

Колко харчите една вечер на клуб? Или вечеря в хубав ресторант? А какво ще кажете да намалите тези излизания и да се забавлявате с приятели у дома? Нека всеки вземе по нещо вкусно за хапване и пийване и пренесете купона на домашно. Може да гледате филм или да играете на карти/настолна игра. Можете просто да си приказвате или да танцувате.

6. Следете промоции и разпродажби

Ако ще ходите на шопинг, то поне да е изгоден! Почти всеки месец има намаления, както онлайн, така и офлайн. Дори хранителните продукти вече се продават на по-ниски цени в много магазини.

7. Бюти салон у дома

Вероятно не можете да се подстрижете сами, но пък можете да се боядисате. Коламаската на краката можете да замените с бръснене или епилатор, а скъпите козметични кремове и маски с домашни помади, които са ви препоръчани от някоя изпитана блогърка или дамски сайт.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари