6 съвета как да спим удобно по време на полет

0
Знаейки как да спим в самолет се превърна в безценно умение за пътниците
Знаейки как да спим в самолет се превърна в безценно умение за пътниците Снимка: iStock

Едно от най-важните неща, които различават доброто от лошото пътуване със самолет на дълги разстояния, е възможността ни да поспим.

Лекарите продължават да казват, че се нуждаем от повече сън и определено е хубаво, когато можем да се насладим на пълноценен сън в самолета. Но със шума и толкова много хора на борда, знаейки как да спим в самолет се превърна в безценно умение за пътниците.

Тези 6 лесни съвета от екипа на ClaimCompass ще ви помогнат да поспите при следващото ви пътуване със самолет:

Закопчайте предпазния колан над одеялото

Какво може да е по-лошо от това, да бъдеш в средата на сладкия си сън на (почти) удобното си място, само за да се събудиш от въпроса на стюардесата, дали си закопчал предпазния колан. Е, определено не е приятно да ти прекъсват съня. За да избегнете това, уверете се, че сте закопчали предпазния си колан над одеялото си. По този начин дори и да заспите, стюардесите ще виждат, че сте закопчали колана си.

Намерете удобната за вас позиция

Ако летите в бизнес класа, това не бива да е прекалено трудно. Ако сте в икономична класа, може да се окаже малко по-сложно. Целта е да се намери позиция, която да оказва малък натиск върху гърба ви. Започнете с поставянето на седалката ви възможно най-назад. Не се притеснявайте от пътника зад вас – всеки ще го направи, когато летите през нощта. Това е най-естественото положение за сън.

Вземете правилните неща

Когато си спите удобно вкъщи се завивате с одеяло, за да ви е топло. Тогава правете същото и за самолета. Когато се стоплите хубаво под завивката определено по-бързо ще отидете в страната на сънищата.Също така ви препоръчваме да използвате U-образна възглавница – но не и по традиционния начин. Вместо това я сложете отпред, така че да може брадичката ви да лежи върху нея. Това ще попречи на главата ви да се отпуска нагоре и надолу и да ви събуди. Може да си донесете и надуваема възглавничка, която няма да заема много място в багажа ви. За да не се събудите от светлините в самолета, донесете си маска за очите. 

Шал също може да ви свърши работа.Но основният враг, с който ще се сблъскате, когато се опитвате да заспите в самолет, е шумът. От пътници, но предимно от самолета. Можете да се борите, като донесете набор от тапи за уши - но най-добрият ви шанс да поспите добре е да използвате шумопотискащи слушалки. Струва си инвестицията.

Освен това, с включените слушалки, вашите съседи са по-малко склонни да се включат в разговор във време, когато всичко, което искате, е да спите.

Носете удобно облекло

Започнете като премахнете обувките си. Не спите в леглото си с обувките, нали? Правете същото и в самолета.

Някои от по-често пътуващите обличат пижамата си, след като се качат на самолета. Ако това ви кара да се чувствате неудобно, просто изберете големи панталони.

За да се избегне дълбоката венозна тромбоза (ДВТ), лекарите препоръчват използването на компресионни чорапи. Идеята е, че не пречи на кръвта да тече в краката ви.Забравете да изглеждате добре: за да получите някои час сън в самолет, удобно е новото черно!

Избягвайте екраните преди да спира

Светлината от вашия лаптоп и смартфон определено няма да ви помогнат да спира. Може да си мислите, че това ще се случи, защото чувствате, че очите ви се уморяват, но всъщност всичко това държи мозъка ви буден и може да повреди очите ви.

Така че, преди да заспите, оставете всички екрани настрана. Разбира се, винаги преди сън може да се насладите на една добра книга или такава е електронен вариант (kindle)

Внимавайте какво хапвате и пийвате преди лягане

Съжалявам, че развалям вашите фантазии, но за добър сън трябва да забравите за алкохола. Да, той определено ще ви направи сънлив, но ще получите само няколко часа безвъзстановителен сън. Пийте много вода, преди да се качите в самолета, за да избегнете дехидратация.

По отношение на храната: хапнете нещо леко, за да нямате проблеми с храносмилането и моля ви, избягвайте храната от летището!

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари